keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden purkoosi

Nyt, kun neiti sensuroija on saatu häädettyä näppäimistöltä alkaa päivä paistamaan tähänkin risukasaan =)
Vuoden vaihtuessa sitä aina uskoo "uuden paremman ajan" alkavan. "Kyllä uusi vuosi tuo jotain hienoa, erilaista ja parempaa tullessaan". Itse vuoden vaihtuminenhan ei mitään muuta. Huominen on huominen sattui se sitten kalenterivuoden vaihteeseen tai vaikka keskelle kesää. Ainoa mitä tähän vuoden aikaan voi muuttua on oma ajattelutapa.

Viime vuosi oli minulle henkilökohtaisesti surujen ja itkujen täyttämä. Sitä on tullut itkettyä omaa elämää, ystävän sairastumista ja pois nukkumista ja sukulaisen sairastumista.

Päälimmäinen ajatus, mikä viime vuonna on tuntunut olevan mielessäni on "Kyllä mua nyt ärsyttää tuo..." Kaikki on ärsyttänyt ja suurin osa sellaisia asioita, jolle itsekin voisi tehdä jotain. Nyt päädyin sellaiseen "uuden vuoden lupaukseen", että rupean taistelemaan noita ärsytyksiä vastaan yksi kerrallaan. Ensimmäinen ärsytyksen aihe löytyi olohuoneesta ja oli vain ja ainoastaan minun itseni aikaansaama.
Tälläinen jättikasa löytyi olohuoneen nurkasta vielä ennen joulua ja siitä löytyi keskeneräiset, valmiit, mutta päättelemättömät ja seuraavaksi puikoille saatavan työn langat ja ohjeet. Tuolla pöydänalla oli laatikossa keskeneräisiä töitä enemmän kuin laki sallii.

Joulua ennen jonkin nettikaupan tarjouslaarista löytyi tälläinen lastenkaluste hyllykkö. Järkyttävän vaaleanpunainenhan tämä on, mutta ajatus olisi maalata runko ja nuo kangaslaatikot tulevat saamaan vielä uudet päälliset itselleen.
Keskeneräiset työt menevät nyt siististi laatikoihin ja inspiraatiolangat odottavat sitä, että kerkeän istua alas ja alkaa kerimään niitä. Tarvikkeille on varattu yksi oma laatikko. Tulipa miltei neliön verran tyhjää lattiapinta-alaa tämän muutoksen jälkeen. Silmiin sattuu tuo pinkki, mutta ensi viikonloppuna on tyttöjen syntymäpäiväjuhlat meillä kotona ja sen jälkeen kerkeän miettimään mitä tälle laitokselle oikeasti pitää tehdä.
Purettavaksi päätyi suosiolla puolet laatikon sisällyksestä. Tämän kimppuun sitten illalla. Seuraava ärsytys löytyy olohuoneen nojatuoleista, joissa on todella huono tehdä käsitöitä. Ei vain saa hyvää asentoa. Kellarista löytyy kaksi erittäin hyvää käsityötuolia ja ne saavat toivottavsti piakkoin paremman uuden elämän. Pitää vain kehittää ne siistimpään kuntoon.

Enempää en nyt jaksa suunnitella eteenpäin näitä muutoksia, sillä tiedän senkin ärsyttävän minua =) Heh, suunnitelmallinen ärsytyksen poistaminen ärsyttää. Mutta kuten viimeisimmänkin KyJyn täydellinen epäonnistuminenkin osoittaa ei minusta enää ole liiallisten listojen toteuttamiseen. Jos nyt tekisin sen uuden vuoden lupauksen, että KyJyyn en tänä vuonna osallistu! Sen lupaan itselleni ja lopusta vain yritän parhaani.

Täysin varma olen siitä, että joulukuussa tätä lukiessa nauran kippurassa tehdyille suurille suunnitelmille ja ajattelen miten metsään taas meni. Mutta se hauskuus täytty sallia itselleen.

Erittäin hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille!

3 kommenttia:

 1. Niinpä, uuteen vuoteen ladataan aina paljon hyviä ajatuksia ja odotuksia. Itse en niin tehnyt, viime vuonna kun oli surua asioista joiden en valitettavasti usko muuttuvan tänäkään vuonna.
  Älä vain maalaa tuota ihanan pinkkiä hyllykköä - sehän saa hymyn huulille. Hyvää Uutta Vuotta !

  VastaaPoista
 2. Jollei mitään yritä, ei mitään saa. Ei ne lupaukset ja päätökset mene hukkaan vaikkeivat onnistuiskaan. Minäkin opin tekemään ympäripyöreitä lupauksia :)

  VastaaPoista
 3. Lupauksia voisi kutsua suunnitelmiksi ja nehän voivat aina muuttua! Pinkki hyllykkö on todellakin iloinen inspiraation lähde tarvikkeineen. Hyvää alkanutta käsityövuotta!

  VastaaPoista