lauantai 17. toukokuuta 2014

Mamman mekko ja muuta mutinaa

Minun tyttöseni ovat jo siinä iässä, että vauvanuket jäävät usein jonnekin nurkkaan ja enemmänkin leikitään Barbie/Monster High- nukeilla. Viikko sitten vanhempi tytöistä innostui leikkimään omalla Mammallaan (nimi on jäänyt nukelle vuosien takaa, kun neideille oli liian vaikeaa sanoa Baby Born). Ongelmaksi muodostui vain se, että nukke oli pesuhuoneessa ilkosillaan ja yli-innokas äiti oli siivonnut nuken vaatteet ties minne. Pelkäsin jo heittäneeni ne roskiin ja lupauduin neulomaan uuden mekon. Lankana Novitan Bambu, jota kului 77g. Nyt sitten pitäisi tehdä nuoremman neidin nukelle oma mekko... ;)
Täällä on harrastettu kaapin raivausta. Olen sosialisoinut liinavaatekaapistamme kaksi hyllyä käsityötarvikkeille (niinkuin yksi autotalli ei siihen riittäisi) ja vähintään pari kertaa vuodessa nuo hyllyt kaipaavat todellista raivausta. Tuonne kun on niin helppo vain heittää tavarat käsistään piiloon. Vielä kun oppisi laittamaan kaikki paikoilleen tuon piilon lisäksi. Tänä keväänä päätin olla osallistumatta jämäkuuhun. Osaksi siksi, että se siirtyi tuonne Ravelryn puolelle ja itse olen käyttänyt sitä vain mallien etsimiseen en ole omassa profiilissani julkaissut mitään tekemiäni töitä. Pitäisi vain ottaa ja harjoitella sen käyttöä. Ei varmaan kovin haastavaa kuitenkaan ;) Toinen syy jämäkuusta jättäytymiseen oli se, että olin sitä mieltä, että minulla ei ole kovinkaan paljon jämälankoja... Olin väärässä
Tässä jämälanka korini. Eli pyhä päätokseni oli tuossa vuosi sitten, että kun työ saadaan valmiiksi keritään jämälangat siistille kerälle ja laitetaan tuohon kaapissa olevaan koriin. No kori oli täynnä, mutta kaikkea mahdollista roinaa ja jämälangat olivat sijoittuneet kahdelle hyllylle miljoonaan nyssäkkään... No ensi keväänä onkin sitten paremmin jämälankoja. Hauskasti bongasin tuolta kuvasta miltei täysinäisen näköisiä keriä, mutta kun aloitan langan sisältä päin ei noissakaan lankaa ole kovinkaan paljoa.
Tämän peiton alun esittelin huhtikuun alussa. Sen jälkeen on tapahtunut kaikkea. Villapaidan valmistus vei oman aikansa ja jokusen kerroksen päästä tästä kuvasta huomasin, kuinka tietyt kerrokset olivat liian tiukkoja eli reuna oli tosi epätasainen. Vaihtoehdot olivat heittää hanskat nurkkaan tämän kanssa (olisipa tullut aika reilusti lisää jämälankoja), kestää reunan epätasaisuus tai sitten aloittaa uudestaan. Tämä meni purkuun ja aloitin alusta. Monta raitaa olen jo käyttänyt uudestaan uuteen peittoon, joten ainoa, mitä menee haaskuun on turha työ. Tällä hetkellä uusi peitto näyttää tältä.
Värimaailma on sama, joka kyllä vähän häiritsee. No saa nähdä mitä tästä tulee. Facebookin projektiryhmässä ollaan menossa rivillä 61 tällä viikolla. Minä olen tässä rivillä 48, joten vielä on kiinniotettavaa.
Tässä on Äitienpäivälahjani minulta minulle =) Dropsin alennusmyynti on niin sopivasti näin keväällä ja sainpahan juuri sitä mitä halusin. Kaksi kiloa lankaa. Lacea, Fabelia, Alpacaa ja Kid Silkiä. Nyt kun vielä keksisi mitä näistä tekisi :)

Tänään kävin Helsingissä. En edes muista milloin viimeeksi kävin Helsingin keskustassa, ihan shoppailemassa ja viettämässä laatuaikaa. Ja voi että nautin olostani. Yleensä, kun Hesaan eksytään niin olemme menossa vauhdilla elokuviin tai (eläin)museoon tutustumaan ja kiireellä sieltä kotiin. Nyt olin tapaamassa ystävääni, istuimme kahvilla, kävimme Kluuvissa teekaupassa ja Stockmannilla. Pitihän tytöille saada tuliaisia. Minä tietenkin vielä eksyin Stokkan lankaosastolle hypistelemään lankoja ja tietenkin sieltä tarttui mukaan pari kerää.
Lanka Jawoll Magic. Jotenkin alkoi taas huivittamaan pitkästä aikaa. Ostin puikotkin varmuudeksi, jos olisi jo junassa tullut inspiraatio, mutta tulin siihen tulokseen, että sittenkin tarvitsen ohjeen näin ihanalle langalle. Ilo oli ylimmillään kassalla, sillä kanta-asiakkaille oli -20% kodintarvikkeista, joihin langatkin laskettiin mukaan. Onneksi sain kuulla tuon vasta kassalla, sillä katselin vähän "sillä silmällä" Addin vaihtopää puikkopakkausta, mutta en raaskinut ostaa.

No tämän jälkeen olikin kiire jo junalle ja kotiin. Ihana päivä. :)

Muistattehan käydä osallistumassa arvontaan tuossa alemmassa postauksessa. Niin ihania linkkejä on jo sinne tullut ja monta kokeiltavaa ohjetta niistä löytynyt.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Tuohan onkin kiva idea tuo jämälankakori. Minulla kaikki on iloisesti sekaisin. Toisaalta minulla on niitä jämiä niin paljon, että niille tarvittaisiin pari laaria :) Yritän vähennellä.

    VastaaPoista