sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesäloman jälkeen

Tässä ollaan oltu töissä jo viikko ja kyllä sen huomaa. Kolmen viikon kesälomasta tuli kaksi viikkoa vietettyä mökillä ensimmäinen viikko palellen ja kolmas viikko oli onneksi jo kunnon kesälomakeli.

Valmiista KYHäilyistä sen verran, että kolme huivia on valmistunut. Toinen Shell Shawl-huivi, edellisen löydät täältä. Tähän kului kaksi kerää Regian Fluormaniaa ja koko on noin180*70 cm. Paino 195 g
Pääkallohuivi työkaverille. Novitan Bambusta. Paino 202 g mittoja en muistanut ottaa :)
Huivi The Knitter:n tämän kevään lehdestä, jonka olen nyt arkistoinut jonnekin eli nimeä ei nyt löytynyt. Mutta lankana Fabelia ja koko 150*40cm. Paino 138 g


Kaksi paria sukkia oli kesken KYHäilyyn, mutta kolme paria on tehty valmiiksi viime postauksen jälkeen. Pitäisi varmaan opetella tekemään muitakin sukkia, kuin näitä perus mallisia, mutta nämä kun valmistuvat vaikka silmät kiinni ;) Lankana 7Veljestä ja kolmen parin yhteispaino 329 g.
Sitten tähän poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Nuorempi neideistä pitää kovin Frozen elokuvasta ja varsinkin Elsasta siinä. Näin Facebookin virkkausryhmässä kuvan piposta johon oli kiinnitetty letti eli tehty "Elsa-peruukki" no minä halusin tehdä siitä vähän pidemmälle veidyn version. Perus napakan kokoinen pipo, johon on lisätty ketjusilmukka jonoja ihan ympäri pipon reunan ja letitetty, samalla laitoin ryijypistoin otsahiukset. Lankana Red Heartin akryylinen soft, jota kului 351 g. (jee yli kilon langan kulutus heinäkuullekin!)
Se sääntö ja poikkeus tulee siitä, että en haluaisi laittaa tyttöjeni kuvaa tänne blogiin, mutta neiti loukkaantui verisesti, kun näki kuvan, johon olin laittanut kauniin sydämen kasvojen päälle ja vaati saada kunnon kuvan julkaistuksi. Kerrankin näin päin. :) (Siin minun ajatukseni on, että saavat sitten itse laittaa täysi-ikäisenä omia kuviaan niin paljon kuin haluavat. Ettei tule heiltä myöhemmin sanomista, että mitä äiti olet mennyt tekemään...)

Toinen viikko mökkeilyä alkoi hieman erilaisemmin, kuin perus mökki reissut. Yleensä pakkaamme koko perheen autoon ja köröttelemme mökille, mutta tällä kerralla lähtikin isäntä sinne ensin muutamaa päivää aikaisemmin ja minä ja tytöt tulimme Pendoliinolla perässä.

Luontokuvausta ei kovin päässyt harrastamaan, jonkin verran kala-kuvausta kuitenkin. Aivan rantavedessä ui tämä viiden kalan parvi ihan päivittäin (muistaakseni isäntä määritteli nämä särjiksi, minä kun en tunnista kuin ahvenen, hauen ja kampelan) noin 25 cm pitkiä vonkaleita kuitenkin. Suuri parvi pikkusinttejä kävi myös useasti rannassa.
Tänäkin vuonna Roosa oli ihmeissään, kun kalat uivat aivan nenän edessä laiturin vierestä. Liikkeen kun koirakin huomasi vedessä. mutta kun mikään ei haissut nenään.

Linnut västivät kuvaajaa, mutta muutaman sai ikuistettuakin.
Kurki-pari oli kauppareissulla aivan keskellä tietä. Toinen heistä lensi viereiselle pellolle, mutta toinen päätti ruveta tanssimaan auton edessä. :)
Säät suosivat ja oli todellakin kunnon lomaviikko.
Tänään se pitkään odotettu ukkoskuuro iski tänne Etelä-Suomeenkin. Lehdistä sai viikolla lukea ukkoskuuroista tuolla phjoisempana, mutta etelä-rannikon ne osasivat väistää. Tänään saatiin sitten ukkosta senkin edestä. Upeita pilviä ennen ukkosta kyllä taivaalle kerääntyikin :)

Hyvää heinäkuun jatkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Ihania huiveja kaikki.
  Tosi mainio tuo tyttösi peruukkipipo:))
  Ja kesätunnelmaa jokainen kuva täynnä.

  VastaaPoista
 2. Ihania huiveja taas kerran. Noita, kun katselee, on vaikea ymmärtää, miksei minua huivit sytytä ;)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen ja kaunis tuo pääkallohuivi. :)

  VastaaPoista