lauantai 28. kesäkuuta 2014

Laskuvirhe

Tekemällä oppii. Edellisinä vuosina olen KYHäilyssä tehnyt listaa samalla kun aloitan. Tänä vuonna vain kasasin aloituksia kaappiin yhteen koriin ja laskin muutamaan otteeseen, paljonko pitää vielä aloittaa. Edellisessa postauksessa  esittelin ensimmäisen valmistuneen ja ilmoitin loppujen olevan huiveja, sukkia ja tiskirättejä/käsipyyhkeitä. Yllätys oli suuri, kun huomasin, että aloituskasasta löytyi myös vauvan peitto (kylläkin ihan tarkoituksella työkaverille aloitettu) ja pipo, jonka mallia ajattelin kokeilla ennenkuin tekisin sellaisia muutaman lisää koko perheelle ensi talveksi...  No ei niitä huiveiksi ihan voi laskea ;)
Tässä nyt onnenapiloille kaverit eli seuraavat valmistuneet:
2. Vauvan peitto
3-4. Junasukat
5-6. Lasten villasukat
7-8. Aikuisten villasukat
9. Pipo
10-12. 2kpl tiskirättejä
13. Aikuisten villasukat

Kesken on vielä:
14-15. Aikuisten sukat
16-20 Huivi.

Laskuvirhe tuli siitä, että olin aloittanut aivan liian monta työtä... Se, miten näin pääsi käymään ei ole pienintäkään hajua, mutta tuo listan puute ja se, että en laittanutkaan kaikkia aloituksia samaan laatikkoon ovat varmaan aika hyvä selitys. Tuon takia on näitä tiskirättejä aina 2 kpl yhtenä valmistuneena (yht. 6kpl). Onneksi päätin eilen aloittaa päättelemisen, muuten olisi ollut heinäkuun lopussa ihmettelemistä =)

13 valmista tähän mennessä, näihin 12 valmistuneeseen on kulunut 1105 g lankaa (7Veljestä+Nalle+Dropsin Alpakka+ Bambulankoja). Kesäkuun kulutus on yli kilon! Katsotaan mitä tässä vielä parissa päivässä saa aikaiseksi.

Mutta mitä tästä voimme päätellä... Ensimmäinen lomaviikko tuli vietettyä mökillä ja siellä satoi ja oli muuten viileää. Tämän takia suurin osa ajasta meni joko laiturilla istuen ja neuloen tai sisällä istuen ja neuloen. Varsin tuottoisa ensimmäinen viikko =)
Edellisinä vuosina olen mökillä viettänyt aikaa kuvailemalla lintuja ja muita elkukoita, jota olen nähnyt. Tänä vuonna jäi eläimet taka-alalle ja suurin osa kuvista oli taivaan katselua. Eläimet kun karttoivat kuvaajaa. Taisi viileä alkukesä pitää linnut vielä pesissään.
Aamut alkoivat aurinkoisina, mutta viileinä. Siihen mennessä kun olin päässyt laiturille valmiina kuvaamaan oli jo pilviä kerääntynyt taivalle.
Pienistäkin auringon pilkahduksista piti ottaa kaikki ilo irti.
Tavallisen sateen sijasta aurinkosadetta.
Laituriseuralainen nauttii lämmöstä.

Viikko mökkeilyä on minulle, perus kaupunkilaiselle, aivan tarpeeksi yhdellä kertaa. Yllätys kotipihalla oli juuri ennen saapumistamme pihaa piiskannut raekuuro.
Oli aika hauskaa nousta autosta ja katsoa ympärillään valkoista maata, joka onneksi suli aika pikaisesti =)

Nyt on pesty pyykkiä jo kolmatta päivää. Viimein näkyy jo pyykkikoreissa pohja. Toivottavasti tänään saisi sen urakan päätökseen.

Tänään voisi pyykkien lisäksi vain ottaa rauhallisesti. Ja tehdä vaikka toiset noista keskeneräisistä sukista valmiiksi. Tai katsotaan mitä jaksaa. Kunnon lepokin kun on aina välillä ihan suotavaa.

Hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia: