sunnuntai 31. elokuuta 2014

Päättelypäivä.

Tässä kun katselin blogiani taaksepäin niin näytti siltä, etten ole kuukauteen saanut mitään valmista aikaiseksi. Huolestuttavaa. Siksi oli tartuttava viimein neulaan, jotta saisin töitä pääteltyä ja pääsisi hyvällä mielellä aloittamaan uusia.

Bambulangasta valmistu kärjetön pääkallohuivi. Saaja, kun toivoi hieman matalampaa huivia, sen kun on tarkoitus olla vain kaulan ympärillä. Saa nähdä mitä hän tästä ajatuksesta pitää. ;) Tämä on taas Novitan Bambua ja lankaa kului 118g Korkeutta on noin 40 cm ja leveyttä noin 200cm. (tämä hävitti TAAS mittanauhansa. niitä kun nyt ei täällä ole kuin jokunen kappale eli mitattu viivoittimella ja sylimitalla)
Siskoni taas toivoi mahdollisimman isoa pääkallohuivia. Lankana Novitan Nallea. Huivin paino 267g korkeus taisi olla noin 80 cm.
Tälläisen samanlaisen paidan tein keväällä itselleni vihreästä langasta. Keväiseen paitaan eroa tuli tässä siitä, että tämän neuloin pääntieltä helmaa kohden. Tämä tuli vanhimmalle tyttärelleni Puro Batik langasta. Neiti itse valitsi langan. Hassua tässä oli, että vaikka langat olivat samaa värjäyserää muuttui vaalein raita helmaa kohden miltei valkoiseksi. Kuvassakin näkyy miten puolesta välistä paitaa ilmestyy valkea raita. No enää ei asialle voi mitään. Tehty ja päätelty ja koska saaja pitää paidasta niin se on tärkeintä. Lankaa kulu 437g.
Ja tässä viimeiset elokuun valmistuneet. Neulotut, virkatuilla varsilla olevat villasukat. Meillä töissä on kahvihuoneessa vaihtelevasti joko hyvä tai sitten erinomainen lehti tilanne. Nyt sinne oli ilmestynyt Apu-lehti, josta työkaveri oli bongannut nämä sukat. Minäpä nappasin ohjeen mukaan ja testasin. Ohjeessa sukat oli aloitettu kärjestä ja yllätys yllätys, osasinpa taas tehdä ensimmäisen sukan kokoa valtava. Jos oli tarkoitus tehdä sukat kokoa 38 niin se oli liian iso jopa minun 41 kokoiseen jalkaani. Ohjeen mukaan olisi varren silmukat päätelty kiinteillä silmukoilla ja jatkettu virkattuun osuuteen, mutta minä purin sen jätti sukan ja tein uudet "perinteisellä" tavalla ja virkkasin sitten pitsin varteen. Kivat tuli ja tälläisiä voisi tehdä muutaman lisää. Mutta ehdottomasti jostain muusta väristä kuin mustasta. Minun mustan neulomis kausi alkaa tältä kesältä päättymään tähän. Ei enää iltaisin meinaa nähdä silmukoita, joten säästän seuraavat mustat työt ensi kesälle :)
Lankana oli Novitan Pikkusisko ja lankaa kului 68 g.

Tästä pääsemmekin elokuun langankulutukseen, joka on harmittavasti alle kilon eli 960g. Seuraavaksi ajattelin haastaa itseni tekemään kasan villasukkia. Olen nimittäin miettinyt kerkeäisinkö tekemään 40 paria sukkia ennen joulua. Tiedän, että hermot ei kestä pelkkää sukkien tekemistä, joten pitää tehdä jotain muutakin välillä. :)

Tässä vielä loppuun viikon luontokuvani.
Muuttolinnut alkavat jo parveilla =) Ja välillä jotain muuta kuin Roosaa tai Minniä.

Erittäin hyvää alkavaa viikkoa kaikille, sekä tietenkin myös tätä sunnuntaita. Minun sunnuntaihin kuuluu vielä HopLop ja neulontaa julkisella paikalla. Eli Vantaalle päin auton nokka. Nuorempi neiti osallistuu kaverisynttäreihin ja minä pidän vanhemmalle neidille seuraa, jos sitä nyt seuran pitämiseksi voi kutsua, kun toinen riehuu HopLopissa ja minä istun kahviossa ja neulon =)

4 kommenttia:

 1. Upean kokoinen pääkallohuivi, ja toi puseron malli on ihana.
  taivaalla muutolintujen parvet lisääntyy, syksy se jo on.

  VastaaPoista
 2. Pääkallohuivi on minullakin suunnitelmissa!

  VastaaPoista
 3. Upeita nuo isot huivit, ennenkin olen ihaillut tekemiäsi huiveja.
  Tuossa paidassa on tosi kiva malli. Miten muuten puro batik sopii paitalangaksi? Kaapista löytyy sitä, mutten ole uskaltanut tehdä siitä kuin huiveja.

  VastaaPoista
 4. Minä pidin erityisesti tuosta paidasta, kun huivit eivät ole minun juttu. Mutta huivikuvio on hieno :)

  VastaaPoista