lauantai 22. marraskuuta 2014

Porotokka ja villasukkamaratoni


Viikonloput ovat tässä kuluneet vuoroin raivatessa ja vuoroin askarrellessa. Viikko sitten oli joulukorttiaskartelun vuoro. Emma oli tehnyt koulussa hauskan koirakortin isukille isänpiäivälahjaksi ja hän halusi tehdä samanlaisia joulukorteiksi. Pienen jalostuksen jälkeen syntyi tokallinen poroja. Vielä tarkemmin Petteri Punakuonoja. Pienoinen ihme on siinä. että osoitekirjakin on ihan nenän edessä ja sitä ei tarvitse joka jouluiseen tapaan etsiä kissojen ja koirien kanssa. - Ja nämä meidän elukathan ei tietenkään asiassa osaa auttaa -

Toinen mitä valmistettiin oli huopasydämiä. Emma laittoi ne kattokruunuun roikkumaan ja voisin vaikka lyödä vetoa, että ne roikkuu siinä vielä ensi Pääsiäisenä ;)

Sitä raivausta on tehty mm. kellarissa ja tämä seuraava on ollut pitempiaikainen murheenkryyni:
Minulle on jostain syystä kasaantunut koruja ja joka aamuinen ongelma on ollut niiden etsiminen tästä röykkiöstä. Jos ei muuta niin toinen korvakoru  on hukassa tai  riipus on sormussa viiden muun kanssa. No ei auttanut kuin heittää ylimääräiset roinat pois ja ottaa ja vääntää rautalangasta asiat kuntoon.
Tästä se alkoi.
Ja tälläiseksi muuttui. Tuossa lipaston päällä olevassa laatikostossa on kaikki sukkapuikkoni ja kasa ompelu-. virkkuu- ja neuletarvikkeita. Nyt niihin pääsee myös käsiksi, kun ei ole röykkiötä roinaa edessä. Kaulakoruille väänsin tuollaisen pitkän koukkurivistön toiselle seinälle ja kaksi erillistä koukkua toiselle. Nyt pääsee tuo sisustukseni helmi arvolleen kuuluvalla tavalla esille. Siis tarkoitan tuota isäni tekemää aivan ihanaa kulmakaappia. <3

No jotain valmistakin on tullut.
944g villasukkaa. Novitan 7Veljestä langasta.
Se tarkoittaa 9 paria ja muutama pari pitäisi vielä tehdä ennen joulua. Niitä vain tulee niin paljon, että eivät sittenkään mahdu tuohon Novitan Tuubista tehtyyn koriin.
Jokaisessa sukkaparissa on myös "tuotetiedot". Näin vältyn joulun jälkeen kaikilta pesuohje kyselyiltä. Ehkä... =D

Se mihin nämä menevät on vielä "salaisuus" siltä varalta, että joku saajista sattuu eksymään tänne veirailulle.

Muuten Violettia ja Villalankaa löytyy nykyään myös Facebookista:  https://www.facebook.com/Violettiajavillalankaa 

En sielläkään ole päivitellyt vielä kovinkaan ahkerasti ja sen takia en ole sitä ennemmin mainostanut, mutta tyttöjen kanssa on sinne suunnitteilla joulukalenteri, joten tervetuloa tutustumaan.

Hyvää marraskuista viikonloppua kaikille. 

2 kommenttia:

  1. Hauskoja porokortteja. mikäs voihan noin kauniit sydämet pääsiäistäkin koristaa :)

    VastaaPoista
  2. Siellä on oltu tosi ahkerana. Kyllä tontut näkee;)

    VastaaPoista