sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tilataidetta ja jämäilyyn valmistautumista

Kaipasiko makuuhuone piristystä? Ei vaan jättisolmu pyöröpuikoista vaati oman paikkansa. Kyllä potutti, kun joka kerta puikkoja etsiessä tarvitsi selvittää valtaisa solmu.En kuitenkaan halunnut tehdä enää uutta säilytys pussukkaa näille noiden kaikkien edellisten jo epäonnistuneiksi todettujen pussukoiden jatkoksi. Tuolla "minun nurkassani" makuuhuoneessa on tähän asti ollut näytteillä tyttöjen antamia äitienpäivälahjoja nyt tähän taide galleriaan pääsi mukaan myös oma harrastus =)
Silkkinauha lenkiksi ja roikkumaan. Tällä tavalla myös vältytään niiltä ärsyttäviltä kiemuraisilta kaapeleilta =)
Toinen Cacao bolero valmistui edellinen löytyy tuolta parin viikon takaa. Tähän meni lankaa tasan 100 g ja päätyy huomenna uudelle omistajalleen.
Jotain uutta on tullut ostettua. Kasa ergonomisia Knit Pron soft grip virkkuukoukkuja ja Kehrääjän käsikirja. Kaikki nämä löytyi Titittyystä :) Ja mikä parasta en sortunut lainkaan lankoihin! Yleensä kun pitää tilata kerä tai vyyhti vielä väriterapiaksi eläkerahastoon. No ehkä tämä seuraaava kasa selittää jotain...
Tässä jämäkuuhun valmistautumista. Painoa tällä kasalla on 3 574 g. Tuo harrastehuoneen siivoaminen kun toi esiin valtaisan kasan jämälankoja. Siellä oli ympäri huonetta monen monta nyssäkkää, jossa oli loppukeriä ja viimein tajusin kerätä niitä yhteen paikkaan. Niin ja tässä on vasta kaikki noin 7Veljestä ja Nalle paksuiset langat. Olen Emman kanssa kerinyt näitä kunnon keriksi, jotta neulominen ja virkkaaminen olisi sitten helpompaa. Kun heitän villin arvion lopuista jämistä, jotka ovat jo sitten ohuempia, taitaa koko jämälanka kasa painaa noin 5 kiloa. Tavoitteekseni olen laittanut 1/5 jämälankavaraston pienentämiseksi, joten sellainen kilon verran pitäisi saada lankoja (ainakin) tuhottua jämäkuun aikana. Viime kerralla kulutus jäi harmittavasti alle kilon (taisi olla 914g) joten jos kiloon pääsen on sekin jo enemmän kuin viime vuonna =D Pitää vielä kasata kaikki ohuemmat langat yhteen, jotta pääsen laskemaan todellisen tavoitemäärän. Ei voi ainakaan sanoa, että langat loppusivat jämäkuun aikana kesken.

Hyvää sunnuntain jatkoa ja jos ette ole ilmoittautuneet jo jämäilemään niin vielä on aikaa 12.4. saakka.


2 kommenttia:

  1. Paljon sinulla on jämälankoja, ja tilataideteoskin on hieno! :) Minä en ole lähtenyt jämäkuuhun, kun en ole enää muutamaan vuoteen innostunut tempauksista. Ja tällä hetkellä pikemminkin nuo korkkaamattomat kerät houkuttelevat. ;)

    Hauskasti sanottu tuo, että hankit lankaa eläkerahastoon (jos nyt siis ymmärsin lauseen oikein). Minä olen välillä miettinyt, kun joka paikassa vouhotetaan eläkesäästämisestä, enkä minä ole kokenut sellaista tarpeelliseksi, että teenkö jonkun peruuttamattoman virheen, jos en säästä rahaa eläkevuosia varten. Mutta onhan minulla tosiaan tuossa käsityökaapissa se eläkerahastoni, nimittäin niin iso kasa esimerkiksi ristipistopakkauksia ja malleja, että ehdin varmasti pistellä ne vasta eläkkeellä. :D Eipähän tarvi sitten ainakaan siitä minimieläkkeestään olla käsityötavikkeita ostelemassa. ;)

    VastaaPoista
  2. Mahdankohan ennättää tänä keväänä jämäilyyn mukaan. Vielä on sentään aikaa sitä miettiä!
    Sulla on ainakin jämälankaa josta saada jotain aikaiseksi!

    VastaaPoista