keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Viimeinen lomapäivä

Pitäähän sitä olla huviakin eikä pelkkää työtä =)
Se näytää muodostuneen perinteeksi, että menemme talvilomallani Helsingin Sea Lifeen.
Tänä vuonna sinne oli tullut Kilpikonnan pesä, jossa oli monenlasia kilpikonnia ja paljon tietoa niistä. Tämä nukkui niin onnellisen näköisenä, että itsekin kaipasin rantakalliolle auringonpaisteeseen.
12 päivää ei sitten riittänyt siihen siivoamiseen. Mutta jo loppusuoralla ollaan. Omasta mielestä kyllä otin myös noita "ennen" kuvia, mutta ei niitä näyttänyt olevan missään. Olisi saanut hieman vertailukohtaa, tästä ei aiemmin päässyt kulkemaan ollenkaan. Nuo oven edessä olevat kaksi laatikkoa ovat niitä kirpparille meneviä tavaroita.
Kaikki nypläystyynyt päätyivät juuri sinne mihin ne alkujaankin oli tarkoitettu. Ja Minni heti kimpussa. Kun se nyt opettelisi myös nypläämään eikä vain nykimään neuloja pois niin olisi avuksikin välillä ;)
Tulin siihen tulokseen, että käsityökirjojenosto -lakko olisi seuraavana listalla. Pienen kirjaston verran niitä näyttäisi löytyvän. Pitää käydä hylly läpi kunnolla ja heittää sinne kirppikselle, jotta hyllyyn saisi tilaa.3 lehtimappia löytyi erilaisia printattuja ohjeita. Siinäkin on sitten työtä, kun ne setvii.
Ja sain sitten se oman lankahyllyn, josta olen haavellut. 7Veljestä ja Nallelankaa. No ei ainakaan sukkalangat heti lopu kesken. Tähän laitoin vain sellaisia lankoja, joista ei kauheaa hepulia saa, jos Minni menee ja sotkee ne valtaisaksi solmuksi. Suurin osa loppulangoistani on tuossa oikealta lähtevässä kahdessa lipastossa. Vain yhdessä laatikossa tuolla ei ole lankaa, muuta laatikot ovat niitä pullollaan. Tarkoitus oli laskea montako kiloa tuota lankaa kellarista löytyy, mutta se tähän siivoamiseen liitettynä oli aivan liian suuri haaste.

Tuo punakantinen laatikko on ääriään myöten täynnä VHS kasetteja. Nyt en tiedä pitäisikö ne katsoa elokuvat vai pistänkö suoraan neuloen tai virkaten.

Vasemmassa alanurkassa on valtaisa pino muovirasioita, joita on keittiöstä kulkeutunut tuonne alakertaan. Tunnustan, että olen ollut aivan toivoton tämän harrastehuoneen kanssa, sillä kun jotain olen tehnyt yläkerrassa ja on pitänyt siivota jälkensä nopeasti niin olen vain heittänyt tavarat muovikassiin ja tuonne pinon jatkoksi. Nyt on tehtävä parannus tässä asiassa.

Tällä viikolla en enempää siivoamaan kerkeä. Huomenna alkaa taas työt ja illalla menen nypläämään opistolle. Perjantaina on minulla ja Emmalla keppihevoskurssi illasta, sekin opistolla. Lauantai olisi "vapaa" mutta luulen, että tuo siivoaminen on nyt siirrettävä tänne yläkerran puolelle. Sunnuntain päätin levätä.

Tänään lupasin viedä tytöt uimaan, joten siivoukset saa jäädä. Tähän mennessä raivattuna on 6 jätesäkillistä roskaa. Yksi auton peräkontillinen paperin keräykseen menneitä papereita, lukematon määrä tyhjennettyjä laatikoita sekä muovipusseja. Nyt tuli sitten todistettua itselleni, että laatikoihin säilöminen ei ole se mun juttuni :)

Vielä ainakin yhden hyllyn joudun kellariin hankkimaan, jotta saan loput tavarat paikolleen ja se tärkein, eli työpöytä on vielä lopullista raivausta vaille. Huh. Mutta kesälomaan mennessä tämä on valmis, jotta pääsen seuraavalla lomalla jotain muutakin  harrastamaan kuin pelkkää siivoamista ;)

4 kommenttia:

 1. ihanaa meritunnelmaa noissa kuvissa. En ole käynytkään tuossa paikassa. Oletpa ollut ahkerana, saisit tulla siivoamaan meillekkin. Varsinkin minun komerot :D

  VastaaPoista
 2. Kiva paikka tuo sea life. Siivoomista olis mullakin, pikkuhiljaa vaa / sulla on jo voiton puolella!

  VastaaPoista
 3. Ihana harrastehuone ! Mitä nuo lipastot on, joissa paljon laatikoita ? t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lipastot tuli tilattua muutama vuosi sitten Annttilasta. Melko kauan sai etsiä, että löytyi juuri tuohon väliin sopivat lipastot,.mutta kyllä kannatti odottaa, että oikea löytyi :)Ja lankaa ne vetävät sisäänsä erittäin tehokkaasti suuret määrät ;)

   Poista