sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Rauhallista Pääsiäistä

Päivä alkoi kellojen siirtämisellä kesäaikaan ja tyttöjen pääsiäismunien etsinnällä. Kopioin äitini tapaa järjestää kahdelle lapselle tasapuolinen jahti eli lankaa seuraten molemmat neidit löysivät omat aarteensa. Aarre jahti oli hyvä syy saada tytöt ajoissa hereille ja toivottavasti myös tänä iltana aikaisemmin nukkumaan. Tämä keväinen kellojen siirtäminen kuin tuottaa tuskaa koko perheelle. Onneksi minä olen vielä puolet ensi viikosta lomailemassa, joten totutteluun on pari päivää enemmän ennen töihin lähtöä.

Tässä Pääsiäisasetelma ruokapöytämme päädystä =) Meillä ihan oikeasti on pöydällä kori, jossa Minni nukkuu. Sain tämän korin joululahjaksi ja Minnipä sen valtasi heti itselleen ja päädyttiin siihen tulokseen, että neiti nukkuu pöydällä joka tapauksessa, joten parempi korissa kuin pelkällä pöydällä. Ja mikä nyt elukoista paremmin kuuluisi pääsiäiseen kuin kissa.

Kiitos paljon edellisen postauksen kommenteista. Olen nyt käynyt läpi noita valtaisia lehtikasoja ja tulin siihen tulokseen, että Suuri Käsityölehdet ja Modat lentävät auttamatta paperinkeräykseen. Ehkä parin viimevuoden lehdet saattaa päätyä kirppikselle. Se vaan on niin, että muoti vaihtuu sellaisella tahdilla ja kankaan vaihtaminen ei tee kaavasta yhtään enempää tätä päivää. Noissa lehdissä kuin on todella vähän sellaisia ajattomia malleja, joten aivan turhaa ajan haaskausta tulee olemaan, jos joudun selaamaan kaikki lehdet läpi ja miettimään olisiko näissä jotain kiinnostavaa :) Ja onhan se paperinkeräyskin kierrätystä. Ottobret, Kauneimmat Käsityöt ja ulkomaiset käsityölehdet laitan myyntiin. Pitää tiistaina käydä varaamassa pöytä. Tiedän, että se menee pitkälle toukokuuhun ennenkuin saa vapaan pöydän, mutta onpahan aikaa laittaa tavarat kuntoon siihen mennessä =)

Tälläisellä mallilla on torkkupeitto projekti. Huomasinpa vain, että melko tummia värejä olen aikoinaan hankkinut noita paksumpia lankoja. Lankaa on tullut hakittua 400 g lisää. 2 kerää Isoveljeä ja yksi kerä Red Heart Lisa Big. Tuota viimeistä oli tarkoitus lisätä paloina tähän peittoon, mutta se pahus on niin paksua, että ei onnistunut. Isoveljetkin on tarkoitus laittaa tähän peittoon. Ajattelin laittaa ketjusilmukka rivit tuohon palojen väliin, että tulee enemmän "tilkkupeitto" efektiä ja mahdollisesti myös rapuvirkkausta reunaan. En vain kaupassa osannut päättää kumpi näistä Isoveljen väreistä olisi sopinut tähän peittoon paremmin, joten sillä logiikalla tuli ostettua molemmat. Katsotaan miten tämä homma nyt etenee. Punnitsin tekeleen kahden pitkän rivin jälkeen ja painoa oli siinä 450 g pintaan, joten toivossa olisi saada tähän uppoamaan melkein 2 kiloa lankaa.
Siivousprojektissa ollaan nyt tällä mallilla. Tässä on nypläystarvikekaappi. Tuolla alavasemmalla on kyllä hahtuvalankaa, mutta muuten on nypläykseen kuuluvat tarvikkeet yhdessä kaapissa. Huomasin omistavani nypylöitä niin paljon, että saa olla aika monta työtä kesken kerralla ja vielä riittää seuraavaan. Keskeneräisiä nypläystöitä kuin löytyi jo 6kpl lisää tuon viikko sitten esittelemäni lisäksi ;) Eli UFOja löytyy silläkin rintamalla. Tästä kaapista on "isona" tulossa nukkekoti. Se nyt vaan vaatii vielä todella paljon suunnittelua ja johonkin käyttöön tämä oli laitettava siksi aikaa. Ja ehkä on parempi odottaa vielä pari vuotta ennenkuin aloitan, että nuo tyttöset pääsevät nukeilla leikkimiskauden yli.
Ja tässä pieni osa sitä järjetöntä tavaramäärää. Nyt täällä mahtuu jo kävelemään. Tuohon lehtiprojektiin oli pakko ryhtyä juuri nyt, sillä ne veivät valtaisan määrän hyllytilaa ja sitä tarvittaisiin nyt johonkin muuhun kuin lehtien säilyttämiseen. Tuo ylähyllyllä oleva nukke on mainitsemisen arvoinen. Minun tätini on tehnyt sen vuosia sitten ja nukke on vanhempi kuin minä. Olen säilyttänyt sitä poissa tyttöjen leikeistä, sillä se on minulle todella rakas. Toivon, että tämän siivousurakan jälkeen saisin sille aikaan uudet vaatteet, sillä sen Heikki on ansainnut. Niin monet ihanat leikit sillä on leikitty lapsena ja niin monesta muutosta se on selvinnyt mukana.

Rauhallista Pääsiäistä!3 kommenttia:

 1. Olen huomannut, että käsityömallit kiertävät lehdissä noin 20-30 vuoden syklillä. Löysin äitini ullakolta vanhoja 70-luvun Suuri Käsityökerho-lehtiä ja olisin halunnut tehdä kaikki jutut niistä. Tällaista innostusta varten ei ehkä kannata lehtiä kuitenkaan säästellä. Samankaltaiset mallit kun löytyvät myös uudemmista lehdistä. :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on yhtä eläväinen "asetelma" pöydällä kuin meilläkin =)
  Sinun "rompe-kaappisi" on hyvin siisti ja pieni verrattuna minun varastoihini =D Ei millään raaskisi hävittää vanhoja käsityölehtiä, mutta kyllä ne vie niin kamalan ison tilan että hommiin olis ryhdyttävä täälläkin :)

  VastaaPoista
 3. Joo lehtiä kertyy. Mulle tuli suuri käsityölehti viimeksi 90-luvulla ja niitä on vintissä, mutta ovat niin kyllöttävän näköisiä malleja, ettei paljoa innosta. Joitakin 70-luvun lehtiä löytyi äidiltä ja niissä taas oli ihania malleja. Kummallista.
  Mutta lehdet vievät tilaa ja jos muoti palaa, palaavat ohjeetkin uusissa kansissa. Ja netissä, ja siellä eivät vie tilaa...

  Aivan ihana asetelma;) Mukavaa pääsiäispäivää!

  VastaaPoista