sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Liikennevalot/Sukkia*4


Kylläpä taas on kaksi viikkoa vierähtänyt kuin siivillä.

Flunssa taitaa olla selätetty, sillä itesekin ihmettelen, mitä kaikkea olen tänä viikonloppuna saanut tehtyä. Suurin urakka oli ehdottomasti tämä.
Kaaoksen koti isolla Koolla. Nuorempi neideistä on saanut ilmiselvästi äitinsä geenit tuossa siivoamisessa. Tavaroiden säilytyspaikka on ehdottomasti lattialla ja huoneeseen sisältyy useampi "miljoonalaatikko" eli laatikko, johon kaikki mahdollinen pikkukrääsä on vain heitetty ja unohdettu.

Kaksi päivää valtaisaa puurtamista, itkua ja hammasten kiristystä ja tulos on tämä.
Miljoonalaatikot setvitty, 1½ jätesäkillistä roinaa heitetty pois, mitään ehjää ja hyvää lelua ei heitetty minnekään vaan laitettiin paikoilleen, mutta kauhea määrä mitä kummallisempia paperisilppu nyssyköitä ja valtaisia kasa Mäkkärin ilmais roinaa on nyt poissa täältä. Neidille on luvattu, että jos huone pysyy siistinä niin silloin hän alkaa myös saamaan viikkorahaa.

Niin sen siivoamisen ja hammasten kiristyksen tein sitten minä. Yhdessä piti kaikki hoitaa, mutta neidillä ei sitten ollutkaan yhtään intoa tähän ja sainpahan heittää roskiin aika paljon enemmän kaikkea, kuin jos neiti olisi ollut mukana.

 Ensi viikonloppuna olisi sitten suunnitelmissa vanhemman neidin huoneen siivous.

Tämä kaikki kun on vain harjoittelua kolmen viikon päästä (toivottavasti) tapahtuvaan suureen koitokseen. Kolmen viikon päästä kun minulla alkaa talviloma ja kun neidit ovat koulussa olisi minun tarkoitus sitten siivota tuota alakerran harrastehuonettani. Silloin sitten lähtee tavaraa kiertoon yhtä rankalla kädellä kuin nyt Emman huoneesta... Tai no yhä edelleen toivottavasti ;)

Sukkia olen saanut valmiiksi neljät parit. Ihan perus sukka mallilla kolmet. Lankana yksivärinen 7Veljestä ja painoa näille kolmelle parille tuli 322 g. Kivat liikennevalot näistä tulikin. Paikoillanne, valmiit, hep!

 Nalle Kukkaketo Kielo langasta pidempivartiset sukat. Painoa 128 g
Näitä sukkia olen sitten tehnyt viimeiset kaksi viikkoa eli nämä ei ole tänä viikonloppuna valmistuneet ;)

Keittiön kulmaus tarvitsi kohennusta.
Emman  neljä tai viisi vuotta sitten tekemä taideteos sai väistyä kun inspiraatio iski.
Liitutaulumaalia kaapin kylkeen ja uusi kauppalista on parin päivän kuivumisen päästä valmis. Kirjoitan usein kauppalappuja jääkaapin oveen sellaisista perustarvikkeista, joita ei ihan joka kauppakerralla tarvitse ostaa. Yleensä kuitenkin unohdan kauppalapun kotiin ja sitten kaupassa mietin mitä sitä pitikään ostaa. Tuohon on helppo liidulla kirjoittaa mitä tarvitaan ja töihin lähtiessä voi sitten kännykällä ottaa kuvan mukaan muistin tukemiseksi. :) Seuraavana on ajatuksissa parannella tuo magneetti taulun kehys. Noita tauluja on olemassa kaksi ja eiköhän ne molemmat päädy tuohon päällekkäin vielä joku päivä.

Samalla kun vedin viimeistä maalikerrosta tähän niin omassa päässä oli hiusväri eli pehkokin tuli värjättyä. Lopputulos oli taasen tummempi, mitä odotin, mutta kyllä se kelpaa itselle.
Tässä sitten viime viikon ostokset. 900 g lisää varastoihin. Tuo Tivoli on niin kivan väristä, että tarttui väkisin mukaan ja nuo 7 Veljestä kerät jotenkin ilmoittivat haluavansa päästä mukaan ja sanoivat haluavansa varastoista löytyvän vaalean harmaan kaveriksi. Se mitä näistä isona tulee on vielä hämärän peitossa ja hetkeksi sellaiseen saa jäädäkin, sillä seuraavaksi ajattelin pistää tuhoten jotain hieman paksummista langoista.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!6 kommenttia:

 1. Nyt onkin hyvä leikkejä taas huoneessa viritellä.
  Kauniin värisiä lankoja olet ostellut.

  VastaaPoista
 2. siis ihanaa tuo tivolilanka..niiiin kivan keväistä että.

  VastaaPoista
 3. Hihi, meillekin saisi jonkinlainen raivaustraktori tulla, sillä oma kämppäni muistuttaa suuresti tuota pikkuneidin huonetta. Kun ei noista "aarteista " raaski luopua ja mihinkään ei mahdu enää piilottamaan mitään =)

  VastaaPoista
 4. Siellä on siis aloitettu kevätsiivous. Zemppiä aherrukseen! Itsekin katselin noita 7-veikan uusia ihania sävyjä sillä silmällä, mutta toistaiseksi olen voinut vastustaa kiusausta. :)

  VastaaPoista
 5. On sinulla ollut urakka siivotessa,mistähän saisi samanlaisen inspiksen yhden huoneen tyhjennykseen!
  Hienoja sukkia ja ihania lankoja !

  VastaaPoista
 6. Löysin blogiisi sattumalta, ja tuo siivousurakkakuva osui syoraan sydämeen. Meillä näyttää aika usein samankaltaiselta, kun on kolme tavaraakeräilevää lasta perheessä. Mahtavan uurastuksen jaksoitte tehdä!

  VastaaPoista