lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kun ei kantti kestä

Aloitetaan hieman "kauniimmalla" kuvalla?
Tätä olen näperrellyt tämän kevään nypläystunneilla. Tästä ei ole tulossa villaliinaa vaan frilla huivi. Nyplätään ympäri ja ympäri niin monta kierrosta, että saadaan huivi aikaiseksi. Tuo pyöreä muoto taas tekee siihen (toivottavasti) kauniin frilla reunan. Hieman pelottaa, kun ennen en ole villalangasta nyplännyt, että kiristän liikaa ja tästä tuleekin pitsiviltti, mutta saa nyt nähdä. Hassun hauskan kirjavalta tuo keskusta alkaa näyttämään, kun siinä on noita lasipäisiä nuppineuloja =) Mutta tahti on hidas, joten saa nähdä milloin tämä valmistuu.
Tämän enempää ei kantti kehtaa näyttää askarteluhuoneen roinakasoja eli tässä "ennen siivousta" kuva tuosta alakerran kaaoksesta. Päivään kun on sisältynyt paniikkia, hysteriaa, metsästystä ja selvittelyä, mutta siivoamisesta ei oikein voi vielä edes puhua.

Paniikki iski siinä, kun huomasin ettei suunnitelmani onnistukaan tässä urakassa. Ajatus oli alkaa takimmaisten hyllyjen siivoamisella, joten olisi sitten tyhjää tilaa minne tarvaroita laittaa?????

No enhän minä edes päässyt lähellekään niitä taaimmaisia hyllyjä! Tavaraa oli kasasattu hyllyjen eteen niin paljon enemmän kuin hermo kesti. Voi kuin olisi kesä niin voisi tuoda peräkärryn tuohon oven taakse ja saisi heitettyä siitä ylimääräiset ulos. Nyt oven takana on vähintään puolen metrin lumikinos, joten ovea ei saa auki vielä ainakaan kuukauteen. Ovi kun on pohjois seinällä kaikkein varjoisammassa paikassa, joten lumi sulaa sieltä viimeisenä.

 Tänään on käyty huolestuttava yksinpuhelu päänsisälläni itseni kanssa. Se kuulosti jotenkin tältä:
- Hei täältähän tämä löyti!
- Ja mitä sinä luulet tuolla vielä tekeväsi?
- Tämähän on vielä ihan käyttökelpoinen.
- Tuo vie vain turhaa tilaa täällä ja kaupasta saa uusia!
- Mutta ajattele mikä rahan säästö, että tämä löytyy jo valmiiksi täältä...
- Heitä se roskiin! Jos nyt joskus, sanotaan vaikka seuraavan kymmenen vuoden aikana satut jostain syystä tarvitsemaan tuota niin käy sitten ostamassa uusi. Et ole käyttänyt sitä viimeiseen viiteen vuoteen, joten mikä todennäköisyys on tuon tarvitsemiselle lähiaikoina?

Tätä yksinpuhelua tuli sitten käytyä itsensä kanssa useampaan otteeseen. Ei ihme, että tuntuu ettei aika riitä tämän kasan siivoamseen millään.

Hysteria tuli siitä, kun tuo isäntä tuli aamusta kurkkimaan miten menee. Hän nyt ajatteli auttaa ja siivota viereistä kellaria, jotta voisin nostaa jotain sinne puolelle hetkeksi, ettei olisi ihan tiellä. Kaikki hyvin, mutta herra jätti välioven auki ja kissan riiviö luikahti paratiisiinsa... Ja tästä tietenkin seurasi se metsästys.

Lankoja kaikkialla ja kissa vapaana niiden keskellä. Auts.

No pahemmilta vaurioilta säästyttiin ja kissa on nyt oven oikealla puolella.

Strategiaksi muotoutui sitten: setvi ja pinoa. Aloin selvittämään pussi ja laatikko kerrallaan mitä niistä miljoonista nyssyköistä löytyy ja pinoamaan niitä omiin pinoihinsa. No mitä tänään on saatu aikaiseksi? 2 purettua UFOa, 2 jättisolmua tuli selvittyä lankakeriksi ja syntyi myös päätös kirpputoripöydän vuokraamisesta. Ei kukaan käytä tälläistä tavaramäärää elinaikanaan. Mutta jostain syystä tuntuu, että tässä on tullut käytettyä päivä aivan epäolennaisuuksiin. Nuo solmut ja UFOt voisi ihan hyvin tuoda olohuoneeseen sohvan viereen ja setviä sekä purkaa sitten iltaisin, kun ei jaksa muuta tehdä.

Toivottavasti nämä seuraavat 12 päivää riittää tämän kaaoksen setvimiseen. Mutta sen voin luvata, että riitti tai ei niin laitan teille katsottavaksi kuvan 12 päivän päästä miltä siellä näyttää sitten. Jospa tuo lupaus ajaisi haaveilemisen sijaan siivoamaan =)

Jospa tästä menisi vielä pariksi tunniksi kehittämään strategiaa tuonne alakertaan ja sitten sohvan nurkkaan neulomaan Emman torkkupeittoa.

Hyvää lauantain jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Eiköhän tuosta kaunis tule!

  Ihana sinä. Ihan kuin minä olisin ollut keskustelemassa :D. Itse tein varaston siivouksen viime vuonna, minne olin kuskannut kaikki lankani.. Sain jo silloin langoista jonkin verran eteenpäin ja tällä viikolla sitten siivosin meidän makuuhuoneen ja kävin taas langat läpi + siivosin ns. vaatehuoneen (mini-kokoinen), minne isäntä teki joskus ompelutasot minulle, jos joskus ennättäisin harjoittelemaan myös sitä ompelua, kun on nuo koneetkin tullut hankittua..

  Niin tälläkin kertaa sain lankoja eteenpäin. Käsityölehdetkin käynyt läpi, myynnissä ne mitä en tarvitse.

  Itsellä tavoite, että kulutan lankoja, mitä löytyy. Enkä osta lisää, jos välttämättä en juuri tarvitse. Ja luovun ns. itselle turhasta tavarasta.

  On sitä tavaraa nyttenkin, mutta sainpahan järjesteltyä, kyllä se kiitos lopussa seisoo :)

  VastaaPoista
 2. Nypläykseen ei minusta varmasti ikinä olisi. Ihan kauhistuttaakin ajatella, miten helposti virhe tulisi. Hidasta varmasti, mitta todella kaunista jälkeä. Olen huutanut joskus huutonetistä nyplättyjä pitsejä. Uskomatonta, miten halpoja nypläykset ovat olleet. Olen aprikoinut, ettei myyjällä ole ollut pienintäkään hajua työn vaikeudesta ja hitaudesta ts. ei ole osannut antaa arvoa työlle.

  Ihanaa nähdä tuo huoneesi nurkkaus - sama kasa täälläkin Itäsuomen perukoilla (Nurmeksessa). Ihanaa tuli heti parempi omatunto. Minä kutsun tuota ilmiötä "heitänkö pois" keräilyksi. Minä keräilen kortteja, kiiltokuvia, postimerkkejä, lankoja, kankaita, pitsejä, askartelutarvkkeita,ompelutarvikkeita, erilaisia käsityökirjoja, askartelukirjoja, värejä...........

  Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Oi että, molemmat projektit on kiva nähdä valmiina!

  Tuo nypläystyö näyttää ihanalta, uskon että siitä syntyy oikein kaunis!

  Tuo raivauksen kuvaus taas kuulostaa täsmälleen siltä, minkä olen jo kahdesti meidän vintillä tehnyt ja taas olis pakko. Juuri noin minäkin juttelen itsekseni, vänkään ja perustelen - kinaan itseni uuvuksiin, mutta uskon kyllä että saat tavarapaljouden taltutettua ja nautit siitä uudesta tilasta joka vapautuu!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää nypläys,taitava olet! Minunkin pitäisi raivailla vähän lankojani,mutta laiska kun olen... :)

  VastaaPoista