tiistai 26. maaliskuuta 2013

Nurkka vallattu

Yhden nurkan olen saanut siivottua. Kuulostaa aika kamalalta kolmen päivän urakaksi, mutta olen tosi tyytyväinen tulokseen.Vielä olisi jäljellä kolme nurkkaa - perus kulmikkaasta huoneesta kun on kyse - ja keskiosa, jota koristaa valtaisa laatikkokasa. Kiire tällä alkaa olemaan, sillä aurinko lämmittää ulkona ja lumet sulavat. Ja kun kyseessä on pula-ajalla rakennetun talon kellarissa olevasta entisestä autotallista niin lumien sulaessa kostuu lattia ja no, kuten kaikki tietävät, ei siellä lattiaa vasten mitään kannata säilyttää silloin.

Kaksi jätesäkillistä pois heitettävää on jo kertynyt, mikä on saman verran kuin tyttöjen huoneesta yhteensä. Olen jo jonkin aikaa mitettinyt, että pitäisi käydä ostamassa vanua tilkkutöihin, niin pääsisi ompelemaan. Nyt huomasin, että vanua on melkein kaksi varastohyllyllistä, mutta ei niitä ole löytynyt, koska ovat olleet eri nyssyköissä pitkin huonetta. Suurin osa tästäkin vanusta on melko pieninä paloina, mutta amigurumien täyttämiseen kyllä ainakin käyvät.

Kellarista löytyy myös valtaisa kasa vanhoja käsityölehtiä. Päätin, että ne joutuvat kiertoon. Suurin työ on käydä niitä läpi ja päättää mitkä kannattaa säästää ja mitkä lähtee. Onko teillä kenelläkään tietoa kannattaako niitä myydä kirpparilla eteenpäin vai onko paperin keräys parempi paikka? Ja jos kirpparille laittaa niin paljonko niistä voi pyytää? 1€/kpl, onko liikaa?

Pahus, kun en saa laitettua kuvia tähän, mutta tuo Picasa päivitti itsensä juuri ja nyt se ei suostu löytämään yhtään kuvaa muistikortilta. Tai sitten muistikortin lukija meni juuri rikki. Olisin niin mielelläni esitellyt sitä siivottua nurkkaani. =) No pitää ottaa kännykkä mukaan tuonne ja lähettää kuvat omaan sähköpostiin.

Tänään on hieman rennompi päivä. Lähden tämän päivityksen jälkeen pariksi tunniksi tuonne kellariin, mutta sen jälkeen haen tytöt koulusta ja menemme Mäkkäriin syömään. Saavat hekin jotain erilaista tähän päivään. =)

Päivän mietelause: "Kumpi on kannattavampaa, käyttää talvilomansa askarteluhuoneen siivoamiseen vai jo alkujaan pitää se huone niin siistinä, että tämän ajan olisi voinut käyttää siellä käsitöihin?"

Aurinkoista tiistaita!

3 kommenttia:

  1. Sotkuinen on parempi, sieltä löytyy aina aarteita =D. Jos tosiaan et halua niitä lehtiä takaisin kotia kantaa, niin 50senttiä/lehti olis varmaan parempi. Tämä on vanhan kirpparitädin neuvo =)

    VastaaPoista
  2. Minä jos olisin käsityölehteni hinnoitellut kirpparille, niin olisin laittanut 0,20 e/kpl. Mutta nyt kirpparinpitäjät hinnoittelevat, niin en tiedä, mitä ovat laittaneet hinnaksi, kun en ole käynyt katsomassa meidän pöytää.

    VastaaPoista
  3. Yksittäin lehtien myyminen ei ole kovin tuloksekasta sillä silloin menee vain yksittäisiä lehtiä joissa on jokin tietty haluttu ohje. Käsityölehtien myynti onnistuu varmasti parhaiten laittamalla esim. aina vuosikerran yhteen nippuun ja sopivan alhainen hinta. Silloin ei sulo vileenit voi vastustaa. Riippuu tietysti ihan lehtien iästä, mikä on sopiva hinta, mutta jos vaihtoehtona on paperinkeräys tai kirppari niin käyttäisin hintana niinkin alhaista hintaa kuin 1,5 - 2 € vuosikerta, jos kyseessä ei olisi ihan viimevuosien lehdet. Uudempia lehtiä voi tietysti laittaa yksittäinkin esim. tuolla Suden ehdoittamalla hinnalla myyntiin.

    VastaaPoista