sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Äidin vapaapäivä =D

Esikoinen oli viikonlopun liesussa ja juniorin tuli mummu sekä vaari hakemaan lauantai aamusta hieman puuhastelemaan päiväksi. Puoliso lähti jo perjantaina koiran kanssa mökille, joten minulla oli omaa aikaa koko lauantai päivä ja mitä sitä sitten tuli keksittyä.

Hyvä leffa ja sohvan nurkkaan neulomaan??? Tilipäivän jäljiltä shoppailemaan??? Hyvä kirja ja suklaalevy seuraksi???

Ei tietenkään. Minäpä kaivoin ompelukoneen esiin ja rupesin ompelemaan tytöille paitoja, koska kangastahan riittää tässä talossa ja vanhat paidat olivat käymässä pieneksi. Todellista omaa aikaa siis ;)

Kaavat kopioin Ottobre lehdestä ja leikkasin kaikki kerralla, jotta sarjatuotantona tulisi nopeammin valmista.

Sitten menin ja hajotin ompelukoneeni. Töpseli seinään ja savun hälvettyä tarkistamme kytkennän... Siis ihan oikeasti alkoi mieletön rätinä ja savua pursusi joka aukosta. Paniikissa töpseli irti seinästä ja soitto miehelle, että pitääkö jotain muuta tehdä vai uskaltaako nukkua tuon rakkineen kanssa samassa talossa. Ongelma oli siinä, että kone oli saanut kosteutta sisäänsä kellarissa ja muutahan ei sitten tarvita kun töpselin seinään saa. :(

Onneksi on toinenkin ompelukone, mutta kyllä tuo potutti. Pitää viedä huoltoon saamaan tuomionsa jos saisi vielä kuntoon, kun olisi niin hyvä kone tytöille, kun haluavat alkaa opettelemaan ompelua.

Mutta tässä valmista:
Pitkähihaisia trikoopaitoja eri kankaista.
Tämä pitää esitellä ihan erikseen. Tuo tumma kangas on ihan omasta varastosta, mutta loput voitin heinäkuussa Tikbumsan arvonnassa ja viimein sain ommeltua siitä nuoremmalle neidille paidan. Hyvä, että sai kuvan otettua, neiti halusi tämän heti päälleen. =)
Trikoo paitojen lisäksi tuli valmiiksi vielä yksi college huppari. Vanhempi neiti valitsi itse nuo kissakuvat paitaan. Isommasta kuvasta näkyvät paremmin.

Kesken on vielä kaksi fleece takkia, jotka valmistuvat kun inspiraatio iskee vetoketjun ompeluun ;)

KyJy:istä sen verran, että toisesta palkinto penaalista tulee sitten kissa. Hihatin Novitan Kide langasta on jo päättelyä vaille valmis, jos jaksaisi vaikka illalla vielä saada sen valmiiksi. Aika käy vähiin näiden kanssa ja tuntuu, että ehkä sittenkin on tullut aloitettua liian isoja töitä. Onneksi kuitenkin yli 2 kuukautta aikaa vielä.

Nyt siivoamaan keittiötä ompelusession jäljistä ja sitten käpertymään sohvan nurkkaan neuleen kanssa. =)

Tervetuloa kaikki uudet lukijat! Ja kaikille tasapuolisesti hyvää sunnuntain jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Sinä se olet ollut tehokas noin niinkuin vapaapäivänä :)

  VastaaPoista
 2. Sinä olet ollut kyllä tosi ahkera :)

  VastaaPoista
 3. Sinä olet laittanut oikein tuulemaan vapaapäivän kunniaksi!=)Olet kyllä todella taitava ompelija, niin upeita ovat tuotokset!

  VastaaPoista
 4. Kivan näköisiä paitoja tytöille. Otan osaa ompelukoneesi johdosta...toivottavasti saat sen vielä kuntoon,kaikkea näköjään voikin sattua.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa tutulta tapa, jolla koneesi hajosi. Meikän 60-luvun Singeri teki ihan saman ja kun tarpeeksi purettiin koneen sisuksia niin löytyi turvonnut ja mustunut häiriökondensaattori moottorin kupeesta. Uusi komponentti maksoi 50snt, sitten piti tietysti vielä juottaa se paikoilleen ja koota masiina. Ja taas mentiin :-)

  Terv. MaryAnn

  VastaaPoista