tiistai 29. toukokuuta 2012

Viimeiset jämät ja korutehtailua

Jämäkuuta olisi vielä pari päivää, mutta  minun osalta se loppuu tähän. Harmistuttavan vähän jää tavoitteeksi laittamaani kilon kulutukseen, mutta nyt on päästävä tekemään jo langanjämiä ensivuoteen =D
Tossut 7Veljeksen jämistä paino 62g ja Pupsi nimen saanut tytsykkä, johon lankaa kului 44g. yhteiskulutus jämäkuussa 914 g. No jos ensi kerralla sitten pääsisi sen kilon rajan yli ja tietenkin kannattaisi itselleen muistutella, että ohuesta langasta ei hirveästi kannata tehdä, jos paino on se, jota mitataan...
Ostin SNY parilleni kerän Schachenmayrin Wash+Filz-it! elegance lankaa ja pitihän sitä itsellekin ostaa ja kokeilla. Tuossa huivin vieressä on se pieni langanpätkä, mitä kerästä jäi. Vyötteen sisällä oli lyhyt, mutta ytimekäs ohje luodaan 18 silmukkaa 8-9mm puikoille ja neulotaan ainaoikeaa niin pitkään kuin lankaa riittää (noin 160cm) ja kun lankaa on jäljellä päättelyn verran- itse pidän nyrkkisääntöä 3 kertaa työn leveys hyvänä- päätellään työ. Tämän jälkeen huivi pestiin koneessa 30 astetta hienopesu ohjelmalla, laitoin mukaan pari pesuun mennyttä tyynyä ja lopputulos on tässä. Langassa mukana olleet villa pallurat huovuttuivat kivasti ja huivista tuli oikein mukavan tuntuinen.
Tässä vielä lähikuvaa palluroista ;)

Ja vielä jotain muuta on tullut valmiiksi. Työkaverini oli messuilla Italiassa ja soitteli sieltä, että nyt on muodissa virkatut korut. Hän ilmoitti tilaavansa nyt minulta turkoosit, salmiakin malliset korvakorut... No tiesinhän minä, että se oli ihan vitsinä heitetty juttu, mutta tilaus on tilaus ja tässä lopputulos.

 No heti tuli lisätilausta ja tässä seuraavat mallit.
Koukut näihin tuli vasta kuvan ottamisen jälkeen =)

Nyt on aloitettu KYHäilyjen suunnittelu. Jostain syystä kaikki mallit mitä löysin eilin oli joko neuletakkeja tai isoja huiveja... Ei tule onnistumaan... Tämä ilta töiden jälkeen onkin sitten kulutettu DROPS:in, Ravelryn ja Knit Picksin sivuja selaillessa ja ohjeita bongatessa. Nyt yritän pitää itseni kurissa ja tehdä vain pari isompaa ja loput pienempiä töitä. Onneksi kesäloma alkaa 11.6., joten onnistumisen mahdollisuudet ovat melko hyvät..

Ajatuksissa olisi tehdä ainakin
1 kämmekkäitä
2 ranteenlämmittimiä
3 joululahja sukat
4 tiskirättejä
5 patalaput mökille
6 amigurumeja
7 huivi tai pari
8 lapasia talveksi
9 neuleliivi
10 jotain dominotekniikalla

Ja koska näissä monista on tarkoutus tehdä useampia erilaisia tulee 23 vaadittavaa työtä kyllä kokoon melko pian ;)... Toivottavsti... No joka tapauksessa suurin haaste on tehdä työt jo kaapista löytyvistä langoista, ettei tule aivan hurahdettua tuohon lankojen shoppaamiseen.

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tuo korvisidea on varastamisen arvoinen :-).
  Muuten en virkkaamisesta niin välitä, mutta tuo voisi antaa kimmokkeen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita korviksia ja suloinen Pupsi :) Itse ajattelin jättää kyhin tänä vuonna väliin ja osallistun vain kyjyyn,tosin onhan tässä vielä muutama päivä aikaa muuttaa mielensä :)

  VastaaPoista
 3. Tietenkin tilaus on tilaus, vaikka toinen kuinka vitsillä heittäisi. Kuitenkin ystäväsi varmasti mielellään sellaiset korvakorut ottaa. Niistä tuli aivan ihanat! :)

  VastaaPoista
 4. Tyssykkä on huippu ja nuo korut ihania.

  VastaaPoista