tiistai 26. kesäkuuta 2012

Äidin ylpeydellä ei ole rajaa!

Nuorimmaiseni, 9-vuotias neiti, on jo jonkin aikaa virkkaillut ketjusilmukoita, mutta nyt Juhannuksena iski into tehdä jotain isompaa... Neiti ilmoitti, että anna äiti lankaa minä haluan tehdä maton. Jotenkin arastellen kyselin, että millaista mattoa neiti tekisi ja muuta vastausta ei tullut, kuin nyt tarvitsee lankaa. Samalla opetin neidille kiinteän silmukan tekemisen. Matoksi muotoutui pieni nukkekodin matto, joka taisi jäädä mökille, mutta eilen illalla iski neidille uusi innostus päälle ja tässä tulos:
Tuon pienen sinivihreän kukka rintaneulan näytin miten kukka tehdään, mutta neiti kyllä aivan itse virkkasi senkin. Loput on eilisen innostuksen tulosta. Ei voi muuta sanoa, kuin että lapsen luovuudella ei ole rajoja. Lisää hienouksia on juuri valmistumassa. Pitänee käydä hakaneula ostoksilla, että rintaneuloille riittää tarveaineita =)
Voitin Aulikin arvonnassa Matkani varrelta- blogista näin ihanan Lumoavat Ruusu kirjailut kirjan. Se on täynnä mitä ihanampia ruusu ohjeita. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että sain tämän kirjan jo miltei kaksi viikkoa sitten, mutta kiittäminen jäi jostain syystä näin pitkään. Suuri kiitos Aulikki =)
KYHäilyissä on tullut valmista viimein. Tyynen patalaput Novitan Tenneseestä, painoa 178g, Tuo kaareva tuossa oikealla alhaalla on se hiuspanta. Sen ja tuon kesähatun lankana on SNY kierroksella saamani DROPSin Cotton light lanka. Tarkoitus oli tehdä samasta langasta, mutta vihreänä kukka tuohon hattuun, mutta neidin virkkaus innossa siihen syntyi sydän. Painoa näille hattu 110g ja panta 12g.

Panta ei ole se, jonka ihan ensin aloitin, mutta se aloitus katosi jonnekin ja mökillä tuli todella tarvetta tälle, joten malli tuli ihan omasta päästä ja tuotos omaan päähän päätyi... Tuo pampula on sitten se joulupallo. Kauniin vaaleanpunaisen kuvion ansiosta se ei pahemmin erotu... Kaikista käsityömuodoista tuo kirjoneule on mun kompastuskiveni ja ajattelin alkaa sen selättämistä näillä joulupalloilla. Ei sitä opi jos ei yritä. Pallo kuukaudessa tekisi jo seitsemän kirjoneuletta ennen joulua. Pallolle tuli painoa suuret  4g ennen täyttämistä.

Tähän vielä loppu kevennystä... Olen ottanut käyttöön vanhan arkkupakastimen korin langoille. Minni neiti kun on niin ovela, että käy varastamassa lankoja heti kun silmä välttää ja ajattelin, että tässä ne saattaisivat säilyä paremmin ja kiinnijäämisen riski on suurempi. Koriin olin kerännyt keskeneräisiä KYH töitä sekä muutaman KyJy aloituksen langat ohjeineen. No tämä oli lopputulos:
Jos lankoja ei pääse varastamaan pitää sitten yrittää maastoutua niiden joukkoon. Eihän tässä voi toiselle vihainen olla!

Hyvää tiistain jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti