sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Koko perheen puuhapaja

Tuusulan Kansalaisopistossa oli tänä viikonloppuna koko perheen puuhapaja. Nuorempi neideistä on jo miettinyt syvällisesti mitä hän alkaisi harrastamaan ja äitihän heti kannusti käsitöihin. Aurinkovärjäystä, massapalloista helmiä ja neulahuovutusta. Tässä on Emman taidetta. Tuo vasemman puoleinen pyöreä huovutettu läntti on olevinaan minun tekemä ruusu rintaneula.
Jennyn aurinkovärjäystä. Hänen huovutetut ihanuudet ovat nyt jossain. Hyvä, että kerkesin nämä kuvaamaan ennenkuin näitäkin oltiin viemässä "parempaan paikkaan".

Itse en ole muuta saanut aikaiseksi, kuin lankavaraston lisäystä.
Minulla on kahden viikon päästä opistolla neulonta kurssi ja Emma halusi mukaan tällä kertaa. No pitihän neidille jotain hauskaa ostaa ja siitä tuo pinkki Pompoleo. Itselleni myös vyyhti samaa lankaa, mutta tumman harmaana. Neljä kerää Lang Yarnsin Novenaa ja kaksi kerää Katian olé socks Rainbow sukkalankaa.
Puffan puodin Ihqulankaklubin viimeinen vyyhtikin saapui. 100% luomumerinovillaa. Väri hieman jännitti ensi näkemältä, mutta jotenkin tuntuu, että tämä haluaa päästä ranteen lämmittimiksi. Pitää taas keriä kaksi yhtä suurta kerää ja neuloa niin pitkät kuin vain langasta tulee.

Nyt virittelemään kerinpuita keittiön pöytään kiinni niin saan kerittyä valmiiksi nuo hauskat Pompoleot. Tiedän miten tämä tulee taas etenemään...
Jep, jep, tämä meidän Katti Matikainen alias Minni haluaa osansa tästä hauskuudesta. Kun kerin nypläystä varten lankoja niin neiti yritti saada kuhmua päähänsä kerinpuista aika monta kertaa eikä oppinut sitten millään, että pyörivään häkkyrään ei kannata päätään työntää kesken kerimisen. Viimeeksi piti tytöt pyytää kissavahdiksi. Katsotaan miten tänään käy =)

Viikon harmistus oli se, että tajusin myöhästyneeni kevään SNY kierrokselta. Jotenkin olen kerennyt koneelle vain satunnaisesti tässä tammikuussa ja siksi myös meni ihan ohi tuo ilmottautuminen :( Eipä auta muuta kuin skarpata syksyllä paremmin. Tämä tammikuu on kulunut niin puolikuntoisena, että ei ihme tämän ohittamisesta. Joku flunssan pahalainen yrittää iskeä, mutta ei kuitenkaan ihan. Yksi viikko kului kamalassa päänsäryssä ja nyt on aivan kamala väsymys ollut päällä toisen viikon. Kun tämä tauti nyt iskisi kunnolla, jotta sen saisi podettua pois päiväjärjestyksestä niin jospa sitten olo kohenisi.

Hyvää sunnuntain jaktoa ja nyt pitää ruveta tsemppaamaan töiden valmistumisen kanssa, jotta loppuvuodeksi ei tule kauheita paineita saada valmista aikaiseksi ;)

Viikon saldo +700 g / -0 g

=D


3 kommenttia:

  1. Mullakin tuo pompelolanka odottaa kerimistä. Tuntuu sen verran haasteelliselta tehtävältä, etten ole vielä tohtinut alkaa siihen

    VastaaPoista
  2. mukavia lisäyksiä sinulle tuohon lankavarastoosi :)

    VastaaPoista
  3. Oon palaillut takaisin blogimaailmaan :) (edel: sydämellä käsityöt) tervetuloa lueskelemaan uutta blogiani :) http://3kk-essil.blogspot.fi

    VastaaPoista