sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Mökkikausi avattu

Pöllöt pihapuussa valmistuivat torstaina, mutta tuon viikonlopun mökkeilyn takia en kerennyt niitä aiemmin vielä esittelemään. Jämäkuun kulutukseen nämä menevät ja ja ohje näihin löytyy täältä.
Sieltä löytyy myös kaikkea muutakin kivaa, kannattaa käydä kurkkaamassa =)
Langan kulutus 108 g 7Veikan jämiä. Näitä pitää tehdä vielä lisää tulevaisuudessa.

Loppu jämäkuun ajattelin tehdä isoa isoäidin neliötä. Aloitin sen heti, kun olin edellisen peiton saanut valmiiksi ja nyt se on suunnilleen koossa "vauvan peitto" jämäkuuhun teen siitä niin ison, kuin kerkeän. Tässä on vielä aika monta iltaa ja päivää, jona ei virkkaamaan kerkeä lainkaan, joten tuskin siitä tulee edes juniorikokoinen peitto. Mutta jämäkuun jälkeen sitää saakin jatkaa sitten ihan hyllyistä löytyvillä langoilla. Kivan väriset jämälangat kun alkavat olla aika finaalissa, mutta onneksi niitä vielä riittää varmaankin loppukuuksi.
Mökkeily alkoi tämän näköisissä tunnelmissa. Kello oli jo melkein 20:30 kun rantaan kerkesimme ja piti vielä kääntää vene, laittaa perämoottori paikoilleen ja kasata kaikki tavarat ja matkustajat veneeseen.
Ilta näytti vastarannalta todella upealta ja aurinkokin vielä paistoi hetken.
Piilopirtti =)
Salaman iskemän männyn latva on täysin kelottunut, mutta alempaa tulee aivan vihreää havua =)
Kaikki tyttöset kävivät vedessä sekä lauantaina että sunnuntaina. Roosa oli rohkein ja yritti samalla metsästää sorsia... Uimalla niitä kiinni. No ei päässyt lähellekään. Onneksi. Vesi oli noin 10 asteista ja tyttöjä ei sieltä olisi pois saanut millään. Minä kävin kahtena päivänä kastelemassa jalat. Perjantaina ja lauantaina, molemmilla kerroilla oli syynä veneen vesille laskeminen.
Sunnuntai alkoi harmaana ja vain kauempaa näkyi upea sumu, joka vyöryi salmesta eteenpäin, mutta koskaan ei meille asti päässyt.
Pilvetkin oli tosi matalalla. Lähdimme ajoissa kotiin ja hyvällä omallatunnolla sain tänä viikonloppuna virkata niin paljon kuin huvitti.

Erittäin hyvää Helluntain jatkoa kaikille ja rauhallista alkavaa viikkoa!

PS. Kesäyon Hullutukseen 2013 ilmattauduttu. Blogi löytyy täältä.
EDIT.
Melkein unohtui... Suutuin niin paljon tuolle isännälle, kun viikko sitten ei vaivautunut edes "Hyvää Äitienpäivää" toivottamaan (en ole hänen äitinsä, joten siksi ei vaivaudu). No joka tapauksessa menin ja ostin itselleni äitienpäivälahjaksi:
Jep, jep. Olivat vielä hienossa kasassa aluksi, mutta kun tuo kissa-kehrääväinen on niin onnellinen. Osa Dropsin- alesta ja loput sitten ihan muuten vain. Eli eläkesäästöön tasan 1 500 g lisä-talletus. Ja heti tuli parempi mieli! =D

9 kommenttia:

 1. Voi miten ihana pöllöparvi siellä on lennellyt! Toivottavasti tännekin tulee samaa sukua olevia. ;) Kiitos linkistä!

  VastaaPoista
 2. Mitä käytit silmissä, helmiäkö? Ensimmäistä jo väkerrän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on silminä 4mm kokoisia puuhelmiä. :)

   Poista
  2. Kiitos nopsasta vastauksesta, Pirjo! Ensimmäinen pöllö valmistui juuri. :) Silmiksi löytyi sopivan kokoisia vihreitä lasihelmiä.

   Poista
 3. Voi, kun kaikkeen ihanaan näettyyn löytyisi aina aikaa. Minäkin haluaisin noita pöllöjä kokeilla.

  Kauniit mökkimaisemat teilla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi blogiini. Toi "survival kit" on hyvä idea.
  Bongasin bloggauksestasi KYHin ja voisinkin ottaa siihen osaa. Kiitos siitäkin vinkistä. :)

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka suloisia pöllöjä. Ja valtavan kauniita maisemia. Kyllä niitä kelepaa kahtella.

  Olet voittanut blogissani pikkukilvan. Laitatko mulle säpoa (löytyy blogista) osoitteesta johon voin palkinnon lähettää.

  VastaaPoista
 6. Ihailin kanssa noita pöllöjä!Kauniit on maisematkin!

  VastaaPoista