lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vähän kerrallaan

Kesälomaa on nyt kulutettu viikon verran ja se tuli käytettyä erittäin antoisasti mökkimaisemissa.

Tähän alkuun varoitus kaikille kaupunkilais-koiran omistajille. Koiran liiallinen ajankäyttö luonnossa saattaa aiheuttaa koirassanne luonnollisten metsästäjävaistojen heräämistä:
 Kamala rantavedessä vaaniva peto, sorsa, oli hurmannut perheen suloisuudellaan. Sille käytiin hakemassa paahtoleipää, jota lapset (ja myös perheen äiti) murensi tälle katalalle eläimelle ja heitti veteen syötäväksi.
Roosa, tuo perheemme pää, päätti, että sen oli otettava ohjakset asiassa omiin tassuihinsa ja päätti ajaa sorsan pois.
Haukkuen se ajoi sorsan kauemmaksi ja ui sorsan sekä kallisarvoisten kultakimpaleiden väliin, jotka perhe oli tyhmyyksissään heittänyt tuolle katalalle vaanivalle roistolle... Ei kun siis paahtoleivän palasten...
Matkalla rantaan söi urhea perheen puolustaja kaikki mahdolliset leivän palaset omiin suihinsa.

Täytyy myöntää, että hieman ihmettelin Roosan ateriavalintaa, sillä kotioloissa se ei leipään koske ellei se nyt ole voideltu ja kinkulla sekä juustolla höystetty ja hopealautasella tarjoilut makuelämys...
Vahdin terävä katse =D

No mutta, muihin mökki tunnelmiin:
Monta ihanaa perhe kuvaa sai ikuistettua, tässä laulojoutsen pariskunta viiden poikasen kanssa
Sorsaperhe
Tukkasotka. Nämä poikaset ovat sitten suloisia, kun "rontit" matkustavat äitinsä selässä. Tai ainakin niin monta kuin sinne kerrallaan mahtuu =)
Venereitin varrella on kivi, johon joka kesä tekee lokkipariskunta perheen ja jos tarkkaan katsoo niin tuossa melkein keskellä (etualalla kiveä) olevan ruohotupon oikealla puolella on lokin poikanen. Reppana vain on niin harmaa, että ei meinaa erottaa.
Tässä Erkki Lahnala, joka jokaikinen aamu kävi laiturin edestä pohjahiekkaa siivilöimässä. Jos olisi kurottanut olisi siihen voinut koskea :)
Superkuutakin tuli tuijoteltua, mutta ei kyllä yöllä pimeää ollut, vaikka tässä siltä näyttää. Kokeilin vain kaikkai kameran asetuksia, mitä keksin, jotta saisin parhaimmat kuvat ja nämä olivat aika syksyisiä näin Juhannuskuviksi.
Perhosia lensi paljonkin, mutta ne osasivat olla sen verran ujoja, että kuvaan eivät suostuneet. Sudekorento sen sijaan suostui poseeraamaan useampaankin otteeseen.
Ilma oli kuin morsian ja hyvällä omallatunnolla sai istua laiturilla tyttöjä "vahtimassa" vaikka eipä noita neitejä kovinkaan vesileikeissäänkään tarvitse vahtia. Mutta onpa turvallisempi olo äidillä ja tyttärillä. Samalla tuli tehtyä melkein kaikki yleisen sarjan KYHäilyt ja myös neljät vauvan sukat sukkasarjaan valmiiksi. Niistä yritän saada enemmän juttua viimeistään ensi viikon alkuun. Tämä vuorokausi kotona on mennyt pyykkiä pesten, kaupassa käyden ja 514 valokuvaa viikon reissulta ihmetellessä. Tuli hieman innostuttua.

Kotona odotti sitten Minni, joka ei ihanille kissanvahdeille ollut suonut edes kehräystä, saati sitten päästänyt lähellekään. Kyllä sillä ikävä oli ollut, sillä eilis illan se makasi sohvalla minun ja Emman välissä kehräten. Jos erehtyi hieman liikahtamaan kerhays vain voimistui ihan kuin sanoakseen: "pysy paikallasi". Viime yönä oli sängyssä ahdasta. Koko perheen jakamattomaan huomioon tottunut Roosa yritti "salaa" hiipiä nukkumaan viereen ja Minni myös tahtoi läheisyydestä osansa.

Postikasassa oli myös isokokoisesta kirjeestä kertova kortti ja samalla, kun kävin hakemassa jääkaappiin täydennystä hain ison kirjeen, josta paljastui Sadelikan lähettämä palkinto, jonka olin voittanut hänen bloginsa Mimmukan hääräilyt arvonnassa. Suuri kiitos sinulle. Kuvan laitan varmasti seuraavaan postaukseen.

Kyllä on ihanaa olla kotona. Eilen illalla nautin siitä, kun sain käydä suihkussa ja juokseva vesi tarkoitti ihan sitä, että vesi tulee hanasta eikä sitä tarvinnut juoksuttaa järvestä sangoilla. Nyt lähden jatkamaan tuota loputonta pyykkäämistä. ja lankahamstraus tunnustus tähän vielä. Lähi Citymarketista sitten hyppäsi kärryihin mukaan 2 250 g 7Veljestä lankaa. Poistuvia värejä oli melko halvalla ja pitihän sitä täydentää noihin KYHäilyihin kuluvista langoista johtuvaa lovea hyllyssä =) Mahtava lopetus kesäkuun lankashoppailulle ;)

Hyvää kesäkuun viimeistä lauantaita kaikille!

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Mainio tuo Roosan reaktio. Arveli varmaan että "meidän leipää" Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Ihania lomakuvia ja tapahtumia. Ja melkoisen lankamäärän olet tosiaankin hamstrannut - ihanaa !
  Harmi, että lähin cittari on sadan kilometrin päässä...vai sanoisinko tässä tapauksessa, että onneksi ;) t. Eija

  VastaaPoista
 3. ...piti tulla uudelleen pyytämään jos laittaisit kuvaa langoista, että näkisi mitkä värit on poistumassa - pitääkö tässä kuitenkin kaupunkireissu tehdä...Eija :D

  VastaaPoista
 4. Roosa on mainio! eikai hyvää leipää voi jättää kuleksimaan
  KYHäily ei olisi kylläkään mun mielenterveyttä edistävä juttu, näin monta keskeneräistä, eieiei :)

  VastaaPoista
 5. Heippa! Nuo alimmat linnut ovat isokoskeloita. ;) Hienoja töitä ja muitakin kuvia ja tarinoita. Jostain vain surffailemalla eksyin blogiisi... ai että nämä käsityöblogit on vaarallisia, aina saa liikaa uusia toteutusideoita.

  Mukavaa loppukesää!

  t. Satunnainen käsityöblogisurffailija Elina :)

  VastaaPoista
 6. Hih, siis alin uiva poikue -kuvista. Olihan siellä lokkejakin, kappas vaan kun katsoo oikein tarkasti niin näkyy. :D

  t. Se sama Elina

  VastaaPoista