sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Juhlakuukausi takanapäin

Meillä alkaa joulusta juhlakuukausi. Joulun jälkeisellä viikolla on Emman synttärit, sitten vietetään uutta vuotta. Koulun alkaessa on kaverisynttäreiden vuoro, tänä vuonna oli Emman kaverisynttärit HopLopissa, ensi vuonna on Jennyn vuoro. Tammikuun puolessavälissä on sitten Jennyn synttärit, tänään vietettiin viikon tavallisesta myöhässä tyttöjen synttäreitä kummien ja sukulaisten voimin. Tällä äidillä alkaa olemaan aika järjetön väsymys päällä... Onneksi seuraavaan jouluun on sentään 11 kuukautta aikaa, että saa hieman ladata akkujaan.

Meillähän ei tietenkään juhlita sitten mitenkään vähäeleisesti. Pöytä notkuu ja kakkujakin pitää olla molemmille oma. Opittu on muutaman vuoden takaisesta riidasta, jolloin toinen neideistä loukkaantui verisesti jouduttuaan puhaltamaan kynttilät "käytetystä" kakusta, vaikka ainoaa mitä oli välillä tapahtunut oli kynttilöiden määrä. Se mitä oli uutta tänä vuonna oli kakkujen muoto. Tytöt keksivät viimein, että kakun ei tarvitsekkaan olla tylsän pyöreä.
Tässä tulokset. Jenylle Bratz ja Emmalle Hello Kitty
Tältä ne näyttivät vielä eilen. Jennyn kakku olikin Charlotte Russe eli kääretorttua reunoilla ja sisälle peruskoulun köksän tunnilta minun suosikiksi päätynyt persikkahyve (ok köksän kirjassa se oli ananashyve, mutta persikkaisena se on suussasulavaa) Emman kakku on kääretorttulevyistä koottu ja siellä on päivänsankarin toiveesta  kermaa ja suklaarouhetta (Fazerin sinistä tietenkin) välissä. Emma kun on hieman ronkeli siitä mitä suostuu syömään.

Kahden kakun juhlissa vaan on se ongelma, että paljon jää seuraavallekin päivälle... Voi olla, että perjantaina alkaa jo salaatti mastumaan, kun eväänä on ollut pelkkää täytekakkua siihen asti ;)

Tälläiset tuliaiskukkaset sain ystävältäni Merjalta. Novitan Frida on minulle aivan uusi tuttavuus, mutta heti rupesi ajatus liitämään mitä näistä saa aikaiseksi. Minut tuntien näistä tulee varmaankin huivi. Mutta saa nähdä. Kiitos Merja!

Nyt lähden neulomaan uutta Annis huivia. Annoin KyJy:ssä tekemäni huivin työkaverilleni läksijäislahjaksi ja satuin mainitsemaan toiselle, että tälläisiä saa vain jos sanoo itsensä irti... Nyt tämä toinen työkaverini on lähdössä opiskelemaan ja mitä muuta sitten voin tehdä kuin hänelle Anniksen, kun tuli luvattua =) Onneksi tässä on vielä ensi viikonloppu aikaa paneutua tähän projektiin. Haikeilla mielin sitä vain tekee, kun hyvä ystävä lähtee toisiin tehtäviin.

Rauhallista sunnuntain jatkoa.

7 kommenttia:

 1. Hauskat kakut, olivat varmasti sankareille mieleen :) Frida on minullekin vieras lanka, odottelen mielenkiinnolla kommenttejasi siitä, kun otat työn alle.

  VastaaPoista
 2. Upeat kakaut olet tehnyt tyttärille. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Huomasin arpajaisten yhteydessä, että olen saanut Sinusta uuden, kirjautuneen lukijan:)

  Päätin piipahtaa vasta-vierailulla ja täältähän löytyikin mukavan oloinen ja mielenkiintoinen blogi, siispä kirjauduin itsekin.

  Oikein ihanaa alkanutta viikoa ja
  kaikkea hyvää elämääsi!

  VastaaPoista
 4. Hei! Voitit blogini arpajaisissa! Onnea! Laitatko nimesi ja osoitteesi blogistani löytyvään sähköpostiosoitteeseen niin lähetän voiton sinulle pikimmiten.

  VastaaPoista
 5. Hienot kakut tosiaan ja Frida minullekin uusi lanka, näyttää kivalta langalta kylläkin. Kovasti yritän miettiä jo ensimmäistä pakettia, onko toivomuksia???

  VastaaPoista
 6. =) Hello Kitty kakun loppu päätyi töihin kahvihetkeä piristämään. Tuosta toisesta on vielä iloa täällä kotona, kunhan muistaa, että liika on aina liikaa.

  Hyvä SNY, olen aika kaikkiruokainen lankojen suhteen ja tiedän, että tästä ei ole paljoa apua. Jos toivomukseksi riittäisi, että jotain värikästä. Kevättä koden mennään niin pientä piristystä saattaisi kaivata ;)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut tytöille! Kauniita kakkuja :)

  VastaaPoista