keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Super SNY

Heissulivei, näin Super Hessua lainatakseni... =)

Posti toi tänään kortin iki-ihanalta SNY:ltäni. Kiitos!
Heijastin tulee todella tarpeeseen. Se on kumma kuinka äitinä pitää huolen, että lapsukaisilla on heijastimia, mutta itse... Niin ja kuten kirjoitit SNY-ihanainen, Roosan kanssa ulkoillessa tämä tulee tarpeeseen. Aamut ja illat ovat jo niin pimeitä, että heijastinta tarvitaan.
Kävin viikonloppuna Kansalaisopiston käpypitsi-kurssilla ja tässä elämäni ensimmäinen käpypitsi työ. Pitänee tärkätä, että sen saa roikkumaan jonnekin. Vaikka joulukuuseen, tytöt kun ovat jo useana vuotena halunneet koristella kuusen vaaleanpunaiseksi, joten tästä olisi hyvä aloittaa ;)

Parin viikon iltapuhde oli joululahjaksi tarkoitettu kaulahuivi, mutta metsään meni...
Lanka oli alkujaan sini/puna/valkoista. Sellaista "lippulankaa" ja olin valinnut värin ystävälle joululahjaksi, sillä hän on aikamoinen maailmanmatkaaja, jonka lempi matkakohde on Yhdysvallat. No huivi tuli melko nopeasti valmiiksi (nopeamminkin olisi tullut, mutta jotenkin on tuo laiskuus iskenyt) ja kuten miltei aina, laitoin valmiin huivin likoamaan hetkeksi veteen ennenkuin pingoitin sen ja voi itku sekä hammasten kiristys... Punainen sekä sininen päästivät väriä niin, että valkoinen muuttui likaisen-harmaa-vaalea-lilaksi... Kyllä potuttaa.

Laitoin maahantuojalle reklamaatiota asiasta ja heiltä tuli nopea vastaus, jossa sanottiin "langan ideaalisen pesulämpötilan olevan 40 astetta, kylmemmässä tummat värit saattavat päästää väriä ja kylmässä vedessä liottaminen on ehdottomasti kielletty".

Olipa pakko vastata, että en todellakaan liottanut kylmässä vedessä vaan kädenlämpöisessä, joka on minun mittapuullani hyvin lähellä tuota 40 astetta ja tuo huivi oli vedessä enintään 15 minuuttia, joten vesi ei missään nimessä kerennyt jäähtymään. Varsinkin kuin tämä tapahtui pesuhuoneemme lattialämmitetyllä lattialla. No katsotaan mitä siihen vastaavat. En tiedä pitäiskö tuo huivi vielä laittaa yksinään pyörimään pesukoneeseen ja katsoa kirkastuisiko väri siitä. Sinäänsä ei mitään haittaakaan voi asian suhteen tulla, sillä huivista tulee korkeintaan tasaisemman värinen ja pesukonekaan ei voi siitä enempää kärsiä, koska uusi kone on jo odottamassa paikalleen kantamista, joten vanha voi sitten tehdä "viimeisen palveluksen" tässä tapauksessa ;)

No turha on kaatunutta maitoa itkeä ja parempi jatkaa uusiin neuleisiin. Huomenna, torstaina, on illalla nypläystä, perjantaina saa vain olla, lauantaina on viimeinen päivä käpypitsiä ja sunnuntaina... Viimeinkin vapaapäivä, pitkästä aikaa. Silloin ajattelin vain olla ihan omissa oloissani. Perheelle jotain todella helppotekoista syömistä ja itseni ajattelin asetella sohvan nurkkaan sekä ottaa ihan rauhallisesti. Tässä on ollut sellaista juoksua ja vaarallisia tilanteita jo useamman viikon niin tuo lepo tulee ihan tarpeeseen.

Hyvähän se on suunnitella tuota, sillä mitä todennäköisemmin tulee jotain muuta ja suunnitelmat muuttuu. Mutta näillä unelmilla mennään eteenpäin. Hyvää loppuviikkoa kaikille ja suuri kiitos sinulle SNY:ni =)

9 kommenttia:

 1. voe vide!käpypitsi on jotain sellasta mitä minä' haluaisin oppia tekemään..vaan eipäs näillä leveyksillä oikeen kukaan osaa neuvoa. jospas sinä pistät meille urpille sellasen näin teet käpypitsiä postausketjun pystyyn :D

  VastaaPoista
 2. Kokeile laittaa pyykkikoneeseen mukaan värinkerääjä-lappu. Lastenvaatteista oon muutamia pelastanut tällä, kun värit on levahtaneet.

  VastaaPoista
 3. Kivaa, että heijastin tuli perille :)

  Ihanan huivin olet tehnyt, toivottavasti saat valkoisen vielä muistuttamaan enemmän valkoista :/
  Vaikka minulle huivi kelpaisi noinkin! On se kuitenkin vaivalla ja ajatuksella tehty.

  Terveisin,
  Snysi

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti huivi saa alkuperäiset värinsä takaisin. Hienon pitsisn let tehnyt. Itellä vaan haaveissa oppia tuollaista kauneutta. :)

  VastaaPoista
 5. Saitko muuten e-korttini? Se saattaa olla roskapostissa tai sitten hukkunut bittiavaruuteen :(

  Snysi

  VastaaPoista
 6. Jos valkoinen ei palaa valkoiseksi ja väri ei miellytä, niin sun tarttee värjätä huivi uudestaan. Harmillista vain tuollainen...

  VastaaPoista
 7. Ihana heijastin. Ja kaunis ensimmäinen käpypitsi-työ. Minusta ei olisi noin pieneen näpertelyyn :).

  Voi harmi noitten huivin värien kanssa :(. Todella kaunis huivi.

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi, laita pakettiin, lämmöllä ja ajatuksella tehty! Kokeile kuitenkin vielä ensin värinpoistoa tai uudelleen värjäystä kylmäväreillä. Ihastuttava käpypitsi. Minäkin olen kahdesti yrittänyt oppia sen tekoa, mutta nämä nakkisormet eivät oikein hoksaa mitä pitäisi tehdä...

  VastaaPoista