sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Lego-pojan joululahja

Tarvitaan; miesten maastokuvioista housukangasta 1,5m (leveys 1,5m), hupparinauhaa 6m ja ompelulankaa.
Leikkaa tarvittaessa kangas oikean kokoiseksi,
Kulmista leikataan kolmion muotoiset palat pois, tässä mitta on molemmista reunoista 10 cm kärjestä mitattuna. Ompele kapea päärme kulmaan.

Taita pitkille sivuille 2cm leveät nauhakujat, Tässä sisävara on 2cm ja päärmeen leveys 2cm. Ompele kunnon päättelyt aloitus ja lopetus kohtaan, sillä ne joutuvat suurimmalle rasitukselle. Silitä. Pujota hupparinaru nauhakujaan ja jätä kulmiin lenkit, solmi merimiessolmulla narun päät yhteen.
Valmista. Tämän päällä on hyvä leikkiä Legoilla ja leikin loputtua kulmien lenkeistä kiinni, nauha kiristää alustan pussiksi ja koko pussi on helppo siirtää syrjään ja seuraavan leikin alkaessa taas avata. 

Tein tälläisen jo noin 20 vuotta sitten pikkuveljelleni isäni pyynnöstä. Tänä jouluna alustan saa veljeni poika, toivoms tähän tuli veljeltäni. =) Samanlainen on valmisteilla myös sinisestä maastokuvio kankaasta omille tytöilleni Littlest Pet Sohp leikkien alustaksi. 

Kaikki mitä helpottaa siivousta on tervetullut tähän taloon ;)
Ja lahja sai myös laaduntarkkailijan hyväksynnän =)

Hyvää toista adventtia.

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea, leikit on helppo siivota ja kaikki pienetkin osat pysyvät tallessa.

  VastaaPoista
 2. Meillä vastaavassa käytössä on makkarin entiset verhot, jotka ovat yksiväriset tummansiniset. Yksivärisen alustan päältä on helpompi löytää legoja, joten toivottavasti legot eivät kovin paljon maastoudu tuohon maastokankaaseen.

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava idea! Saako apinoida?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa :) minäkin tässä apinoin isäni vuosien takaista ideaa ;)

   Poista