tiistai 21. helmikuuta 2012

Lepoa ja rauhaa = talviloma =)

Minä niin vannoin ja vakuutin töissä, että viikonloppu sujuu nukkuessa. Ei ihan mennyt kuten oli suunnitellut. Jostain syystä löysin itseni jo lauantaina siivoamasta keittiön kaappeja! Sununtaina leivottiin laskiaispullia ja siivottiin olohuonetta. Verhokankaat olen saanut jo tuotua näköetäisyydelle eli olisi tarkoitus ommella olkkariin uudet verhot. Edellistekin ovat olleet ikkunassa pesukertoja lukuunottamatta noin 10 vuotta.

Isäntä taitaa saada hepulin, kun minä vietän lomani katsellen sisustusohjelmia ja yritän keksiä uusia tapoja saada huonekalut mahtumaan olohuoneeseen. Ok, ongelmana on, että meillä on vitriini, mikä ei mahdu kuin yhteen paikkaan ja juuri siihen kohtaan haluaisin siirtää jättikokoisen kulmasohvamme. Sohvakin sai vielä armonaikaa, sillä korjasin repeytyneen sauman karhunlangalla ja nyt se on taas hieman edustuskelpoisemman näköinen.

Ja kuten kuvasta näkee on meillä sohvan käyttöaste melkoinen sitä kun käyttää ihan koko perhe =D eli se siitä kurista eläinten kanssa. Niin kauan kuin ovat kiltisti keskenään niin saavat olla sohvalla, mutta jos tappelemaan tai riehumaan rupeavat niin karkoitus uhkaa siltä päivältä ;)

Tässäpä niitä vanhoja verhoja näkyykin. Uudet ovat sitten tosi designia... Eli jokunen vuosi sitten Jyskin alelaarista napatut pari pakkaa pitäisi ommella ihan suoriksi verhoiksi. Tuo iki-ihana kirjava tyyny on Ikeasta ja sekin kokee muodonmuutoksen. Se ja sen kaveri tulee saamaan päällensä teddykangasta. Muutama tyyny pitäisi myös tehdä niiden seuraksi. Saa nähdä mitä siitäkin tulee ;)

Viime viikko kului sitä pahuksen flunssaa potiessa. Iltaisin oli aika vetämätön olo ja teki mieli vain mennä nukkumaan ajoissa. Sen verran sain aikaiseksi, että yhden frilla kaulurin/huivin tein. Piti vähän kehitellä jotain muuta kuin sen perinteisen huivin ja tälläinen siitä tuli.

Näin käytettynä tulee jotenkin mieleen pellen röyhelö kaulus, mutta oli TOSI vaikeaa kuvata itsensä päällä pidempänä, joten tässä kuva henkarilla =)
60 silmukkaa langan reunasta pyöröpuikolla 11 kerrosta (=12 röyhelökerrosta) ainaoikeaa ja päättelin huivin virkkuukoukulla kiinteitäsilmukoita tehden. Katsotaan nyt tuleeko tätä yhtään käytettyä?
Käytiin tänään tyttöjen kanssa Hyrylän Confetissa. Olen hieman yrittänyt välttää juniorin kassa siellä käymistä, sillä hän on seonnut aivan 9-vuotiaan tarmolla leivontaan. No nyt talviloman kunniaksi kävimme siellä, heillä oli tosi hyvät tarjoukset tänään ja sitä hyväksi käyttäen mukaan tarttui mm. silikoni ja paperi muffinssivuokia. Saihan sieltä laskiaistiistain kunniaksi myös laskiasipullaa, nam. Eli tiedän mitä pian tehdään... Leivotaan tietenkin.
Tässä taas on lähiaikojen lankasaaliit. Pari pussillista Lidlin puuvillalankaa, kirppikseltä löytyi sekä valkoinen ja punainen puuvillalanka ja Onni tehostelanka. TicoTicosta pitäisi tehdä eräällä pienelle pojalle villasukat. Vielä ehtii...ainakin seuraavaksi talveksi ;)

Neidit ovat värkänneet tässä upeassa suojasäässä pihalle lumiukkoa ja lumilinnaa. Ei siellä kauaa voi olla ennenkuin vaatteet ovat läpimärkinä, mutta vähän kerrallaan. Tähän lomaan pitäisi vielä kuulua ainakin Sea Life reissu, torstaiksi olisi suunnitteilla reissu Eläinmuseoon ja katsotaan jaksaisiko lähteä HopLopiin vai elokuviin? Ehkä molempiin, mutta nythän on vasta tiistai, joten ei kiirettä. Näyttää siltä, että jollain äidillä on  paniikki, että lapset jäävät ilman elämyksiä talvilomalla ;)
Tähän vielä loppukevennystä...? Meidän talo yrittää kasvattaa itselleen viiksiä. Räystään alta roikkuu joka aamu aikamoiset jääpuikot ja se joka ensimmäisenä ovesta ulos lähtee saa aamulla jääpuikko sateen niskaansa. Taitaa olla kattorempan vuoro sitten ensikesänä.

5 kommenttia:

  1. Eläimet on ihania! Niillä on hyvä asenne - ne lepäilee ja on talvilomalla ;) Ihania lankoja olet taasen hankkinut. Huomaan, että mitä enemmän vierailen neulojien blogeissa sitä isommaksi lankakuume kasvaa..kohta lienee neulottava jotakin...tosin jotakin helppoa kun ei ole mun mukavuusalueella.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa lomaviikkoa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  3. Minäkin uhkasin perjantai-iltana että huomenna nukutaan ainakin kahdeksaan (oli juhlat joten niitä piti nousta järjestämään), niin enkös minä ollut ylhäällä jo klo 6.20. Tänään lähtee pakettia postiin ja samalla saat seuraavan vihjeen.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa lomaa. Onpa upea tuo rimpsuhuivi.

    VastaaPoista
  5. Meillä aikoinaan oli sama ongelma tuon jääpuikkojen kanssa, laitatettiin vintille puhallusvilla ja ongelma loppui siihen eristeet fuskaavat siitä johtuu tuo, jos on ehjä katto niin paljon halvempaa ja jos pystyy on laittaa se puhallusvilla, nylyään sen vissiin voi puhaltaa sinne itsekin, ihan pienenä säästövinkkinä vaan terkuin Näkkäri

    VastaaPoista