lauantai 31. maaliskuuta 2012

Tuli taas todistettua

Siis se, että kirjavasta langasta ei pitsiä kannata neuloa.
Siis ainakaan näin kirjavasta. Vyyhtinä niin ihanan värinen Araucanían Botany Lace oli pakko ostaa mukaan. Ihanaa violettia, sinistä, turkoosia, pinkkiä. Mutta jo keriessä värit sekoittuivat todella ikäväksi sekamelskaksi. Sileä malli tälle langalle olisi ollut paljon parempi. :(

Mallina sama Tulppaani huivi kuin viime sunnuntaina.
Tässä vielä kuva kokonaisesta huivista. Lankaa kului vähän toista vyyhtiä eli 108g.

Lauantaita on tullut kulutettua raivaamalla (jälleen kerran) nuorimmaisen huonetta. Aamu alkoi kahden uuden hyllykön kokoamisella, jotka isäntä oli hakenut eilen Ikeasta. Ja loppu päivää on kulutettu jätesäkkiä täyttäen.

Miten yhden PIENEN naisen huoneesta voi löytyä noin paljon roskaa ja roskiin kuuluvaa tavaraa? Rikkinäisiä leluja, revittyä ja leikattua paperisilppua, niitä pahuksen Mäkkäri leluja, vaikka ei siellä käydä kuin max kerran kuukaudessa. Niin ja tietenkin unohtamatta niitä likaisia vaatteita, joita ei neiti ole pyykkikoriin muistanut viedä ja astioita, joita hän ei edes keittiöön asti -saati sitten asitanpesukoneeseen- jaksa kantaa.

Uuvuttavaa hommaa ja tähän mennessä olen saanut raivattua noin neliön verran lattiaa näkyviin. Reppana on perinyt siskonsa kanssa äitinsä "vihaan siivoamista"-geenit. Yritin ottaa neidin mukaan siivoamaan, mutta kun jokaista roskiin joutuvaa tavaraa itkettiin aikansa tulin siihen tulokseen, että helpommalla pääsen kun hoidan asian itse tällä(kin) kertaa ja neiti saa opetella huolehtimaan tavaroiden paikalleen laittamisesta tämän jälkeen.

"Porkkana" ei ole tehonnut huoneen siistinä pitämiseen niin kokeilemme sitten "keppiä" eli viime viikonloppuna tehtiin uusi perhesääntö:
 -Kunnes huoneet opitaan pitämään siistinä niin kaikki leluhankinnat pitää hyväksyttää isällä ennen ostamista.

Mitä tästä opimme... Kyllä, tämä äiti on niin lepsu tyttöjen pyynnöille, että roinaa on tullut hankittua ihan liikaa. No positiivisesti ajatellen jääpä enemmän rahaa lankaostoksille??? No ei sentään. Pitää pistää itsenikin kuriin tässä asiassa. Jospa saisi kymmenessä vuodessa kodin hieman minimalistisempaan malliin =D

Hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. No, kiletämättä malli tulee esille paremmin siinä ensimmäisessä versiossa, mutta tuon väri on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
 2. No jaa? Tuo voi olla kaulassa ihan hirveän nätti. Riippuu siitä mitä värjeä on lähellä, ehkä vain yksiväristen kanssa. Hieno malli, täytyy yrittää löytää jostain.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi.
  Sileässä väri todellakin varmaan tulee selvemmin esille.
  Malli on todella kaunis.

  VastaaPoista
 4. Milläs mallilla se mysteeri-huivi on? Mukavaa palmusunnuntaita ja aprillipäivää!!! niin ja kaunis huivi tuokin on =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä ole kerennyt tekemään kokonaan uusinta ohjeen osaa,(tuli näitä lahja neuletia väliin) mutta noin puolessa välissä olen tätä ohjetta =) Innolla odotan minkälainen valmiista tulee!

   Poista
 5. Huivihan on tosi nätti ja lankakin on nätti. Tosin yksivärisessä kuvio tulee paremmin esille. Ei tuo silti paha ole!

  VastaaPoista
 6. Kun osaisikin jättää ostamatta nuo vyyhdillä niin ihanan näköiset kirjavat langat! Nimittäin kokemusta on samasta ilmiöstä ;) Huivi on hieno joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 7. Kaunis tuo huivi on kuitenkin! Jotenkin niin tutulta kuullosti tuo kuvauksesi tyttäresi huoneesta........ Kaikki mitä yritän hävittää (rikkinäiset lelut, epämääräiset paperit yms. roska) on se kaikkein tärkein ja rakkain aarre!

  VastaaPoista