maanantai 5. joulukuuta 2011

Sataa räntää, sataa räntää, sataa suuria hiutaleita

Tähän päivään on sitten kuulunut töitä, todella miellyttävä hammaslääkäri, valtaisa kärryllinen ostoksia kaupassa ja nyt räntäsade. Maa on valkoisena ensimmäistä kertaa sitten kesän jälkeen =) Tyttöset ovat niin valmiina hakemaan pulkat, mutta oli hieman pakko toppuutella heitä, sillä kyllä tuo aamuksi sulaa pois. On se maa niin lämmin vielä.

Postin täti on ystävällisesti kuljettanut minulle viimeisenkin tilaamani kirjan.
Origamikirjan tosin on Emma ominut itselleen. Neiti on todella kiinnostunut paperin taittelusta, mutta valitettavasti ei vielä ole oikein ymmärtänyt mitä täsmälliset taitokset tarkoittavat. Valitettavasti vain ei tule kovinkaan ohjeen mukaista, jos origamissa tehdään taitokset "jotain sinne päin"... =) Tuo jo monessa blogissa nähty joulupallot kirja on kyllä odottamassa ensi vuotta, sillä tähän jouluun en noihin kerkeä tutustua. Toisaalta tuo kirjoneule on ollut minulle aina se kompastuskivi neulomisessa, joten jo siitä syystä piti hankkia tämä kirja. Jos noin pienistä kannattaisi alkaa harjoittelemaan. Se näistä kirjoista, josta olen nyt eniten innostunut on tuo ylhäällä vasemmalla oleva Knit to be square. Siinä on paljon malleja dominotekniikalla ja ne on toteutettu sellaisella matemaattisella tarkkuudella, että ei voi muuta kuin innostua. (nimimerkillä: jos ei saa aamulla tehtyä sudokua niin sitten on päivä pilalla)
Yksi KyJy:kin valmistui. Sen verran on pääntie epämuodostunut, että pitää esitellä vasta täällä viimeisenä. Kivan värinen ja tosi mukavan tuntuista lankaa, Eli:

KyJy #3 Naisen tunika,
Lanka: Schachemayr Cotton Bamboo Batik,
Puikot: 4
Lankaa kului ihmeellistä kyllä vain 374g. (sillä ohjeessa oli 500g!) eli metrimääräisesti 897m.

Ja tuo kyllä näyttää paremmalta päällä kuin tuosta sängyn päältä kuvattuna =)

Silja hihatin on pingoituksessa ja no siitä enemmän toivottavasti huomenna. Siis lanka loppui kesken ja siitä sitten tuli miltei Silja hihatin ;)

Tänään on sitten huomisen vapaapäivän kunniaksi ylimääräinen leffailta. Eli tytöt nukkumaan ja äiti sohvan nurkkaan neuleen ja karkkipussin kanssa. Sitä odotellessa...

Erittäin hyvää maanantain jatkoa kaikille ja tervetuloa uudet lukijat!

2 kommenttia:

 1. Täälläkin on nyt lumi maassa.
  Jos se kolmas kerta toden sanoisi ja pysyisi maassa, niin tassun kurajälkiä ei kantautuisi niin sisään.
  Ihanan pirteät värit tuossa tunikassa.
  Mukavaa Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne. Ai sä sitten tilasit ton hauskan joulupallo-kirjan ;-) ja Emmalle tsemppiä origami taitteluun, pääasia on että yritystä riittää!

  VastaaPoista